Frekans Cizelgesi

Müzik Makaleleri içinde Frekans Cizelgesi konusu, 50 Hz- Artırmak en alt frekansları veren enstrumanlara daha fazla dolgunluk verir.Mesela kik,foor tom,bas gibi... 100 Hz- 1-Açmak en alt frekansları veren enstrumanlarda çok sert bas soundu çıkmasını sağlar. 2-Açmak ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni

Konu: Frekans Cizelgesi


  1. #1
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Frekans Cizelgesi

    Sponsorlu Bağlantılar


    50 Hz- Artırmak en alt frekansları veren enstrumanlara daha fazla dolgunluk verir.Mesela kik,foor tom,bas gibi...

    100 Hz- 1-Açmak en alt frekansları veren enstrumanlarda çok sert bas soundu çıkmasını sağlar. 2-Açmak gitar ve snare i daha fazla dolgun gelmesini sağlar. 3-Açmak piano ve horn tipi enstrumanların daha ateşli,çoşkulu gelmesini sağlar. 4-Bu frekansla oynayarak mesela gitarlarda tok ve gürültülü yada berrak ve net duyum sağlayabiliriz.

    200 Hz- 1-Açmak vokali daha dolu yapar. 2-Açmak gitar ve snare i daha fazla dolgun gelmesini sağlar. 3-Bu frekansla oynayarak vokallerde ve mid frekanslı enstrumanlarda berraklığı,o bulanık pis duyumu yok edebiliriz.

    400 Hz-
    1-Bu frekansla oynayarak bası daha berrak ve duyulur hale getirebiliriz.Özellikle alçak volumde bass daha fazla duyulur böylelikle.
    2-Yapacağımız açma yada kapatmayla davul soundlarında özellikle kik yada tomlarda yapay olan ama ilginç duyulabilecek sounlar elde edebiliriz. 3-Crashlerin daha ambianslı gelmesini sağlayabiliriz.

    800 Hz- 1-Baslarda bu frekansı açmamız bası daha net duyulur ve vurucu duyurur.(Pick,slap vs..vs...) 2-Gitar soundlarında bu frekansı kısmamız bitarı basitleştirir.

    1500 Hz -
    1-Baslarda açmamız daha fazla vurucu ve daha fazla temiz duyulmasını sağlar.
    2-Buralarda oynayışlarımız gitarı daha akıcı duyurulmasında işe yarar.

    3000 Hz-
    1-Açmamız bası daha fazla''zıp zıp zıp(pluck)''duyulmasını sağlar.
    2-Açmamız gitarın daha atak duyulmasını sağlar. 3-Açmamız düşük frekastaki piano tonlarının daha atak gelmesini sağlar. 4-Bu frekansla back vokallerin daha nefesli(fısırtılı) ve yumuşak gelmesini sağlayabiliriz.

    5000 Hz- 1- Vokali,tomları soundun içinde daha bir duyulur ve net yapmak için kullanılır. 2-Basın parmak vuruşları daha iyi duyulur. 3-Pianoyu ve gitarı daha ataklı duyurur(Özellikle Rock Müzik olayında)

    7000 Hz 1-Davulu daha metalic,perkisyonları da sert ve ataklı duyurmak için kurcalayabiliriz. 2-Sönük ve donuk şarkıcılarda açıp olaya sokulası frekansdır. 3-Gitarı,sythleri daha berrak ve duyulur yapmak için açılabilir. 4-Solistin ''s'' lerinin çoksa az,azsa çok duyulması için kurcalarız.

    10.000 Hz 1- Vokali parlatmak için idealdir hani. 2-Akustik gitar ve pianoda daha parlak ve ışltılı gelmesi için açarız. 3- Zillerin daha sert duyulmasını sağlar. 4-Solistin ''s'' lerinin çoksa az,azsa çok duyulması için kurcalarız.

    15.000 Hz 1-Nefesli ve net,açık vokal için kullanılır. 2-Zillerde,telli çalgılarda ve flut gibi aletlerde açmamız parlaklıklarını sağlar. 3-Açmamız sampled syth soundlarının daha gerçekçi olmasını sağlar.
    Konu sibiryali tarafından (05 Tem 2012 Saat 14:33 PM ) değiştirilmiştir.
    Mısırlı Yavuz bunu beğendi.

  2. #2
    ketronxd9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ketronxd9 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Frekans Cizelgesi

    Teşekkürler

  3. #3
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: Frekans Cizelgesi

    Rica ederim.

  4. #4
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Frekans Cizelgesi

    Pek çok kişinin bilmediği faydalı ve önemli bir bilgi.Teşekkürler.Eline sağlık

  5. #5
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: Frekans Cizelgesi

    Rica ederim..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

davulun ses frekansı, davulun frekansı, davul sesinin frekansı, davul frekansı, müzikte frekans, bateri frekansı, davul frekansları, davul sesinin frekansi, müzik seslerinin frekansları, davul un frekansı, frekans çizelgesi, bas frekansları, bateri kik frekansları, eq frekans tablosu, bas ses frekansı
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Frekans Müzik KadıköyFrekans Müzik Kadıköy

    Frekans Müzik yeni, şık modern mimarisi, komple değişen prova, kayıt odası ile siz müzik severlere Eylül 2008 de kapılarını açan Frekans Müzik, ciddi projelere imza atmak isteyen müzisyenlere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Frekans Müzik gerek prova gerek kayıt olarak yaptığı altyapı çalışmaları ile konuya ilişkin kurallara sadık kalınarak tamamlanmıştır. Amatör, yarı profesyonel ve profesyonel grupların çalışmalarını aksatmadan sorunsuzca...
  2. Frekans DüşürmeFrekans Düşürme

    Herkese selamlar . Cubase de alınan bir kaydın atıyorum kayıt 1 dk ama ben sadece 33. saniyedeki frekansı düşürmek istiyorum ama yapamıyorum. Düşürmeye kalktığımda kaydın frekanslarının tamamı düşüyor ama ben sadece ses bir yerinde patladığı için sadece o kısmın frekansını düşürmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim? Teşekkürler...
  3. Sound Frekans TablosuSound Frekans Tablosu

    "Bu Adresten" ses frekans tablosuna ulaşabilirsiniz.
  4. Frekans Müzik Davul DersleriFrekans Müzik Davul Dersleri

    Bateri çalmak isteyen müzikseverler.Kadıköy Frekans Müzikte birebir özel bateri dersleri başlamıştır.Dersler ilk etapta nota bilgisiyle desteklenen ritm calışmalari ağırlıklı etüdlerle tamamen davul başında işlenir.Daha sonra bu enstrümanı çalmak ile ilgili çalışmalar konu başlıkları altında incelenmeye başlanır.Yer yer bazı derslerin bir kısmı şarkı çalmaya yönelik play along çalışmaları ile geçer.Titizlikle hazırladığımız eğitim müfredatı ile...
  5. Ege'de şimdi de frekans 'dalaşı'Ege'de şimdi de frekans 'dalaşı'

    Yunanistan'ın baz istasyonları Türkiye sınırını ihlal etti, görüşme ücreti 3 lira oldu Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi