Opera ve Sahne Sanatları Şan Bölümü mezunuyum. 5 yıldır özel ders veriyorum (Konservatuvara hazırlık Piyano, Şan ve Solfej Dersleri).

Dersleri Fındıkzade'deki evimde veriyorum(Taksim'e 15-20dk. Birçok yerden ulaşımı kolay)

Şuan 2si konservatuvara hazırlık olmak üzere toplam 15 öğrencim var.

Ders ücreti haftalık 35 TL

Web Sitemden kayıtlarımı dinleyebilir ve dersler hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz:

Gözde Altan | Piyano Şan ve Solfej Dersleri

İletişim:
gozdealtan1@hotmail.com

Deneyimler :

2000 - 2006:
Öğrenim gördüğüm okulda çok değerli hocalarla 5 yıl boyunca sahne, oyunculuk ve şan dersleri aldım. Şan eğitimimi Ankara Devlet Operası sanatçılarından Nuray Sarıoğlu ile tamamladım. Solfej ve piyano eğitimimi öğrenimim boyunca Muhammet Koç ile tamamladım.

Mezuniyetimin ardından bir yıl İzmir Devlet Opera sanatçısı olan Ayşe Tek'den sadece Şan üzerine eğitim aldım. Lale Oraloğlu eğitimim sürecinde diksiyon derslerime girdi.

Askeri Bando ile çok sayıda solo ve koro olmak üzere konser verdim. "Özsoy Destanı isimli Türk Operet"inde başrol (Hatun) oynadım. Arşın ile Mal Alan isimli oyunda, öğrenciliğimin ilk yılında figüran olarak rol aldım.

2006 -2008:
İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Ayşenil Sanlıoğlu yönetmenliğinde, başrollerini Yetkin Dikinciler ve Zerrin Tekindor'un oynadığı "Dünyanın Ortasında Bir Yer" isimli oyunda hem koro da hem oyuncu olarak fiilen 2 yıl görev aldım.

2008 - 2009:
Özel bir okulda piyano ve Batı müziği korosu öğretmenliği yapmaktayım.
5 yıldır özel piyano ve şan dersleri vermekteyim.

Şan Dersleri:

Opera, rock, heavy metal, jazz, pop...

Yukarıda yazılı olan müzik tarzlarının birbirleriyle bağlantıları çok az veya hiç olmasa da hepsinin tek ve en önemli ortak tarafı aynı teknikle söyleniyor olmasıdır. Günümüzde "ŞAN" dersi dendiğinde bazen akıllara opera gelirken sadece bu dersin alınacağı düşünülür. Fakat şan dersinin asıl amacı doğru nefes teknikleri ve sesi doğru kullanarak güzel şarkı seslendirmeyi öğretmektir. Bugün kaliteli müzik olarak dinlediğimiz tüm grup ve solistlerin birçoğu şan dersi almıştır. isterseniz gelin birkaç adımda şan dersini inceleyelim:

* Öncelikle öğrenci kendi ses renginin tam olarak ne olduğunu (bass, bariton,tenor,lyric soprano, mezzo soprano...vb) öğrenip kendini tanır.

* Öğrenci ikinici aşamada uzun yıllar boyunca aldığı nefes alışkanlığını değiştirip, göğüs nefesinden diyafram nefesine geçişi ve nasıl doğru nefes alıcağını öğrenir.

* Doğru nefes ve doğru teknikle uzun yıllar boyunca hiç yorulmadan ve sese hiçbir zarar vermeden şarkı seslendirilebilir

* Bugün vokalistlerin en büyük problemlerinden biri sahnede 2-3 saatlik performans sonrası çok büyük yorgunluk ve kısa sürelide olsa ses kısıklığı yaşamalarıdır. BUnun en büyük sebebi yalnış teknik yüzündendir.

* Bu bikaç yıl zarar vermiyor gibi görünsede sonrasında ses telleri yavaş yavaş iflas etmeye başliyacak ve seste nodül oluşmaya başliyacaktır. Bundan sonra ses tellerini kazanmak zor zordur. Fakat İmkansız değildir!!! Ancak profosyonel eğitmenlerle yıllarca süren çok zorlu bir eğitimden sonra yok edilebilir.

* Sonuç olarak ne tarz seslendirirsek seslendirelim tek ihtiyacımız olan şey, doğru teknikle sahnede yorulmadan gırtlağımıza zarar vermeden tarzımız ne olursa olsun yıllarca şarkı söylebilmektir.