Murat Erturgut

Telefon : 0555 831 91 39

MSN : ders@studyocrash.com

Sİte : ?zmir Enstruman Dersleri

Adres : 1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir [ Çarşı Ana Caddesi üzerinden Tiyatro Sokağına girdikten sonra Karşıyaka Devlet Tiyatrosunun 15 mt ilerisinde çaprazda sağda Ali Eczanesi'nin üst katında ' Stüdyo Crash' ]

- Uzman Eğitmenler

- Uygun Fiyatlar

- Esnek Ders Saatleri

- Öğrenebilme Garantisi

- Her yaşa ve Her Tarza Yönelik Eğitim

- Sıkmayacak Ders Programı

- Senet Zorunluluğu Yok

- Haftanın 7 Günü Hizmet

Aylık Çello Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 150 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 225 TL’dir

Enstruman çalmak doğru eğitmenle kolay bir iştir ve bu işin yaşı yoktur. Öğretmenlerimiz disiplinli fakat sizi sıkmayacak tekniklerle sizin enstruman hakimiyeti sağlamanızı enstrumanınızı sevmenizi sağlayarak dersleri öğrencinin enstrumanından beklentileri doğrusunda işlemektedir.Heryaşa yönelik dersler vermekteyiz .Tüm enstruman dersleri kişiye özel olarak yapılmaktadır. Ders günlerini ve ders saatlerini öğrenciler kendileri seçmektedir. Çalışma saatlerimiz Sabah 09:00 ile Akşam 22:00 arasındadır.Haftanın 7 günü hizmet vermekteyiz. Hobi amaçlı eğitim vermenin yanı sıra; armoni, teori ve duyma becerileri gibi konularda da öğrencinin isteği doğrultusunda dersler yapmaktadırlar. Derslerimiz, öğrencilerimize ihtiyacları olan tüm teknik ve teorik bilgiyi vermekle birlikte, onları sıkacak ve bıktıracak düzeyde ağır olmamaktadır. Derslere katılan öğrenciler isterlerse düzenlenen konser, etkinlik, gezi, festival gibi çalışmalarda görev alabilmektedir.

Çello Dersi Haftada 1 saat, ayda 4 saattir fakat öğrencinin isteği doğrultusunda ders saati arttırılabilir. Derslerimiz ‘ Stüdyo Crash (1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir) ‘ te işlenmektedir . Her yaşa yönelik eğitim vermekteyiz. Çalışma Saatlerimiz Sabah 9.00 ile akşam 22.00 arasındadır, ders gün ve saatleri öğrenci ve öğretmenin uygun olduğu günlere göre belirnen esnek saatlerdir

Aylık Çello Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 150 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 225 TL’dir

Çello Nedir ?

İsmi İtalyanca Violoncello olan ve Türkçeye Volonsel olarak girmiş enstrümanın yaygın enternasyonel ismi Çello’ dur. Yaylı ailesinin 2. Büyük çalgısı olan çellonun ilk defa, 16. yüzyılda Fransa’ da kullanıldığı bilinmektedir. Viola De Gamba adı verilen bir çeşidi dışında perdesiz bir enstrüman olan çello, boyutları gereği oturulup, bacak arasına alınarak çalınır. Şekli itibariyle tüm yaylılara benzer özellikler gösterir, ancak boyutları onu keman ve viola dan oldukça ayrı bir noktaya götürmektedir.

Gövdesinin iki yanında bulunan f harfine benzeyen delikleri sayesinde ses gövde içinde rezonans oluşturduktan sonra gövdeyi büyüyerek terkeder.

Elbette çello bir yay vasıtasıyla çalınır. Bilinen teknikler arasında pizzicado (parmak) çello için akademik bir teknik değildir. Ancak yine de kullanım alanı bulmaktadır.

Çello, orkestralarda hem ensemble hem de solist olarak kullanılabilmektedir. Özellikle Oda orkestralarında vazgeçilmez unsurlardan birisidir. (Senfoni orkestralarında yokluğundan bahsetmek zaten mümkün değildir.)

Derslerimiz

Sadece birebir olarak işlenen derslerimiz hafatda 1 gün 1 saattir. İsteye bağlı olarak süresi uzatılabilen derslerimizin müfredatı, Alman ve Amerikan okullarının metodlarını işlemekte, olabilecek en hızlı ve en iyi veri transferini sağlamayı amaç edinmektedir.

Derslerimize Müzik akademisyenleri girmektedir.

Derslerimizde violonsel Progr***** özel konuların yanında; Genel Nota Teorisi, Genel Armoni, Polifoni, Orkestra gibi ders konuları da işlenmektedir.

Ders Konuları

Temel Müzik Eğitimi

Temel Enstrüman Bilgisi

Duruş, Tutuş, Oturuş

Pozisyon (Sol el)

Yay Tutuş (Sağ el)

Yay Çekme

Gamlar ve dizilerin kavranması ve icrası

Stillerin kavranması ve oluşumları hakkında bilgiler

Genel Armoni

Entonasyon

Polifoni

Eser İcraları

Eser Analizleri

Eşlikli Çalışmalar

Evden çıkma engeli bulunanlar ve özürlü kimseler haricinde evde ders almak esasen tavsiye ettiğimiz bir uygulama değildir.

Öyle ki; evde ders almak kişinin bir taraftan sosyal gelişimini zedelerken diğer taraftan disiplin edinmesinide kısmen engellemektedir.

Hangi enstrümanın dersini alıyor olursanız olun, dersi kurum dersliklerinde almak her zaman için pek çok açıdan olumludur.

Kurum Derslikleride ders aldığınızda, gerekli ekipman tamamen hazır bulunacak, ders araç ve gereçlerinde kısıtlılık söz konusu olmayacaktır. Psikolojik olarak bir kurumda ders alıyor olmak kişiyi belli noktada disipline edecektir. Diğer öğrencilerle sosyal etkileşim sağlanacak, müzik çevresinden arkadaşlar edinilecektir. Ders programı ve işleyiş kurum tarafından denetlenebilecek, eğitimde herhangi bir eksiklik olmayacaktır. Kurumun kurduğu orkestralarda birlikte müzik yapma imkanı elde edilecek, konserlere çıkılacaktır…

Yukarıda bahsetiğimiz hususlara daha pek çok madde eklenebilir. Ancak evde ders almanın, kuruma yol kat etmemek dışında bir avantajı yoktur. Bunun dışında günümüz yaşam sisteminde zaten evlere hapsolmuş olan hayatımızı neden daha da duvarlara sıkıştırmak zorunda olalım sorusunu da herkesin kendisine sormasını rica ediyoruz.