Dostum ben de fanatik bir sE z3300a kullanıcısıyım zaten, Rode da güzel ama midleri baskın olduğundan mixte beni yoruyor. sE ise frekans olarak çok dengeli tizleri hafif belirgin ama kesinlikle rahatsız edici değil, kayıtlar çok fazla EQ ayarı istemeden mixe cuk diye oturuyor. Hem dünya çapında kabul edilmiş bir kalitesi var sE'nin, Rupert Neve gibi isimleri barındırıyor. Örnek kayıtlarda dinlediğim kadarıyla da Neumann mikrofonlara en yakın soundu sE veriyor. Monitör olarak KRK'ların VXT serisini almadıkça kesinlikle Rokit'lere para verme, çok berbat, çamur gibi mid cevabı var. Ben JBL'leri yan yana Yamaha, KRK, Prodipe 8, ve Dynaudio ile yan yana test edip aldım. Dynaudio ile JBL bir birbirine çok yakınlar ve diğer monitörlerden açık ara iyi berrak ve dengeli bir duyumu var. İyi bir bütçe ayırıp Dynaudio BM6A ya da Focal Solo BE 6 alamayacaksan kesinlikle sonraki tercihin JBL LSR serisi olmalıdır. Prodipe'ler de iyi değil, aradığım net, duru soundu alamadım, bass portu önde olması başta avantaj gibi görünüyor, ben de bi ara çok inceledim ama uğultu ve abartılı basslara neden oluyor, pek tavsiye etmiyorum. JBL veya Yamaha alabilirsin, Yamaha yine bu skalada fiyat/performans ürünüdür.

Ses kartı seçimin de güzel dediğim gibi Focusrite preamp'ları, AD/DA Çeviricileri ve stabilitesi ile seni kesinlikle uzun yıllar memnun edecektir.

- - - Güncellendi - - -



Hocam KRK'ların Rokit serileri berbat, çamur gibi hiç duru değil ve oldukça sertler, metal müzikle uğraşanlar almalı bence Ama vxt serisi fena değil, o da pahalı ama. O bütçeyi ayırdıktan sonra KRK değil Dynaudio, focal gibi monitorler var. JBL bana göre üst sınıfın sounduna, orta sınıfın da fiyat skalasına sahip bir monitör. Kalitesi de zaten ortada, hatta iyi bir kaynaktan okuduğum bilgiye göre Hollywood da film prodüksiyon da komple JBL'e geçmiş...JBL'in de üst serileri var tabi çok pahalılar ama bence LSR serisi çok iyi, hem uygun fiyatlı hem de son derece flat monitörler, değiştireceğim en son ekipmanımdır şu anda, sounduna çok alıştım çünkü

Tercih meselesi ama Krk monitörleri hangi akustik koşullarda test ettiğinizi bizimle de paylaşırsanız sevinirim Focal candır .