Klarinet İçin Efekt Aleti

Üflemeli Çalanlar içinde Klarinet İçin Efekt Aleti konusu, Merhaba, Bu benim ilk mesajım. Efekt aletleri ile ilgileniyorum. Amatör olarak klarinet çalmaktayım. Üflemeliler için üretilmiş özel efekt aleti var mı bilmiyorum. Gitar için üretilen aletlerden Korg Pandora 4 ve ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Klarinet İçin Efekt Aleti


  1. #1
    mfethi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mfethi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Klarinet İçin Efekt Aleti

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba,

    Bu benim ilk mesajım.

    Efekt aletleri ile ilgileniyorum. Amatör olarak klarinet çalmaktayım. Üflemeliler için üretilmiş özel efekt aleti var mı bilmiyorum. Gitar için üretilen aletlerden Korg Pandora 4 ve Korg Pandora Mini kullandım. Hatta bunlara program da yazabiliyorum. Ama eksik olan bir şeyler var...

    Efekt aletlerinden hangilerinin nefeslilere uygun olduğunu sormak istiyorum. Gitarcıların kullandığı octave, pre, equalizer, chorus, reverb, echo... gibi pedalları biz de kullanabilir miyiz? Bass veya akustik gitar için olanları mı bize daha uygundur? Yoksa bunları komple içinde barındıran TC Electronics G System - G Major, Avid Eleven Rack gibi pahalı cihazlara mı yönelmeliyiz?

    Geçen gün Electro-Harmonix'in POG 2 pedalını aldım. Amacım octavlarını kullanmaktı. Ama iğrençti. İade ettim.

    Yine overdrive, fuzzer, kabin ve ampli modellemesi, distortionun klarinette uygun olmadığını gördüm.

    Korg Pandora'yı kullandım. Ama eksik/fazla yanları var. Mesela ampli ve kabin modellemesi klarnet için fazla bir özellik. Devre dışı da bırakamıyorsunuz. Yine alt octavın etkisini arttıramıyorsunuz. Üst octav sesi mızıka gibi... Ama her şey bir yana kullanılabilecek aletlerin başında yine de bu var. Ucuz oluşu da cabası.

    İnsan bir müddet sonra klarnetin o buğulu sesini bozmadan ortaya sunacak, ne bileyim şöyle biraz yankı, dipte derin octavı, bir veya en fazla iki tekrarlı efektleri ayarlayabilmeyi arzuluyor.

    Gitar pedallarından tek tek dizmek çok da mantıklı gelmiyor. Echo, chorus, repeat, pre, octav.... diye liste uzayıp gidiyor. Hem ekonomik olmayacağı açık hem de bir sürü pedal, kablo, power, vs. taşımak kullanışlılığı ve pratikliği yok ediyor.

    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

  2. #2
    kayseri_inces - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kayseri_inces isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Klarinet İçin Efekt Aleti

    hocam çok profesyonel bişey istiyorsan Roland çığır yaratacak bi alet geliştirdi bu konuda. ben bağlamacımdan biliyorum bağlamada kullanıyor.
    Roland GR-55 MyDukkan.com :: Roland GR-55 :: Gitar Synthesizer

  3. #3
    mfethi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mfethi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Klarinet İçin Efekt Aleti

    Cevabınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz alet pahalı bir aletmiş. Bağlama veya gitar gibi telli müzik aletlerinde iyi olan effect cihazları nefesliye gelince hiç de öyle olmadığı görülüyor. Mesela Korg Pandora Mini gitar için üretilmiş. Klarneti bağladığınızda 200 tane effectten bir tanesi bile uymuyor. 2.000 TL verip hüsran yaşamayı istemem.

    Bu arada Zoom MS-70CDR cihazını aldım. Maalesef o da boş.

  4. #4
    hi_cazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hi_cazz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Klarinet İçin Efekt Aleti

    Klarnet için Üretilen sadece octaverlar var onlarda tap markadır. Fakat Pandora kesinlikle klarnet için çok iyi bir efektördür. AMP ve Kabin ayarlarının kapatılmadığını söylemişsiniz ama herşeyi kapatıp açabilirsiniz. Hüsnü Şenlendirici yıllarca Pandora px5d kullanmıştır sahnede. Önemli olan doğru ayarları yapabilmek. Kaldı ki Kabin ve AMP doğru kombinasyon yakalarsanız gayet başarılıdır klarnette. Bu arada Kullandığınız Mikrofon çok önemli yine bu konuda tap İSO modelini önerebilirim.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #5
    ipekmusic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ipekmusic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Klarinet İçin Efekt Aleti

    mfethi, ne oldu bir cozume ulasabildinmi? ayni sorun bendede var cunku...

  6. #6
    mfethi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mfethi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Klarinet İçin Efekt Aleti

    Pandora kesinlikle klarnet için çok iyi bir efektördür.
    Hocam ben kötü demiyorum. Daha iyisi var mıdır diye soruyorum. Aramızda başka marka ve başka efekt aleti kullananlar varsa belki lütfedip fikirlerini paylaşırlar diye düşünmüştüm. Gitar çalanların forumlarında her türlü aletin, gitarın, telin, markanın derinlemesine tartışıldığını okuyorum. Belki klarinet çalanların da birbirleriyle paylaşacakları şeyleri olabilir diye açmıştım başlığı. Serkan hocayı her izlediğimde farklı bir efekt aletiyle görüyorum. Onun arayışı da bitmemiş diye düşünüyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

    - - - Güncellendi - - -

    mfethi, ne oldu bir cozume ulasabildinmi? ayni sorun bendede var cunku...
    Yok hocam, Korg'un Pandora 6,7,8 çıkarmasını bekleyeceğiz herhalde...

  7. #7
    hi_cazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hi_cazz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Klarinet İçin Efekt Aleti

    Kusura bakmayın genel olarak ortaya bir laf söylemek istiyorum. Malesef biz klarnetçiler Bahsettiğiniz gitaristler gibi paylaşımı pek sevmiyoruz. Misal adam Pandorada bana göre çok sağlam bir ses Yazmış sahnesinde dinliyorum sonra muhabbet esnasında ton çok güzelmiş verebilir misin falan diyorum adam mırın kırın ediyor. Ne olacak arkadaş senden ton alınca sen gibi çalacak değilim ki. Ama bencillik işte. Bunun gibi çok örnek var. Hatta bu ta Hüsnüde bile çok fazla var. Yıllarca hangi cihazı kullandığını sahnede hep gizledi. Ne kullanıyor bu adam ya falan dedik. Yani demem o ki klarnet için özel bir efektör yapılsada bişey değişmeyecek.


    Sent from my iPhone using Tapatalk


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

klarnet efekt cihazı, klarnet efekt aleti, pandora efekt cihazı, klarnet efekt programı, pandora klarnet sesleri, klarnet icin efekt aleti, pog2 klarnet, korg pandoranın nefesli saz kullanımı, pandora ses aleti, klarnet için korg ses aletleri, hüsnü şenlendirici efekt, korg pandora mini, pandora mini klarnet tonu, korg pandoraya klarnet sesi, korg pandora mini klarnet
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Synt aleti almayı düşünüyorum . Hangi aleti tavsiye edersiniz .Synt aleti almayı düşünüyorum . Hangi aleti tavsiye edersiniz .

    Korg pax3 üm var . Üzerine ses aleti almayı düşünüyorum ne tavsiye edersiniz . Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Pc den Sazıma Efekt Vermek İçin Yardım !!!!!Pc den Sazıma Efekt Vermek İçin Yardım !!!!!

    Ben Eşik Altı Saz Aldım (uzun sap) Efekt Aleti Almayıpta Pc ye Bağlayıp Pc den Efekt Verebileceğim Program Varsa Yardım Ederseniz Yönlendirirseniz İyi Olur Şimdiden Teşekkür Ederim
  3. Klarinet dersiKlarinet dersi

    Sol klarinet ve sib klarinet dersi verilir 16 yillik tecrübemi sizlerle paylasmak isterim klarinetle ilgili sorulariniz sorunlariniza yardimci olmak isterim arayin lütfen....0505 310 27 36
  4. Elektro Saz İçin Lesli Efekt AletiElektro Saz İçin Lesli Efekt Aleti

    her türlü elektro saz ve eşikaltılı bağlama için harici lesli devresi.9v pille çalışır,derinlik ve hız ayarlıdır. lazy_1989@hotmail.com
  5. Arkadaşlar Bu şarkıdaki efekt nasıl yapılmış. ya da hangi efekt bilen var mı.Arkadaşlar Bu şarkıdaki efekt nasıl yapılmış. ya da hangi efekt bilen var mı.

    arkadaşlar aşağıda keisha nın tik tok isimli şarkısı var. şarkıda bazı bölümlerde sanatçının sesine efekt yapılmış. sanki bir enstrümanmış gibi değiştirilmiş. örneğin hemen baş kısmında 15. saniyede "coming back" diyor. bu kısım söylediğim gibi yapılmış. yine ilerleyen kısımlarında; 2. dakikanın 10. saniyesinden 40. saniyesine kadar söylediği you built me up you break me down my heart it pounds yeah you got me (.....) kısımlardaki...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi