Bence gayet güzel ve açıklayıcı yazmışsınız.Keşke herkes birşeyler sorarken,danışırken sizin gibi yazsa.Çoğu arkadaş iki cümle yazıp derdine deva arıyor,dolayısıyla pek birşey anlaşılamıyor tabi.

Ben size, bu işin kesin ve çok net çözümünü söyleyeyim(benim yaptığım gibi).Müzik yaptığınız bilgisayarda, müziğin dışında hiçbir yazılım olmamalı,internet bile.Müziğin dışında da hiçbir amaç için kullanmamalısın, görüntü ve postproduksiyon işleri ile uğraşıyorsan ayrı tabi.Ayrıca orjinal yazılımlar kullanmak en doğrusu.Ben şu an i7'li Macbookpro ile Reason, Record ve Logic kullanıyorum hepsi de orjinal.

Böylelikle kafamı ve konsantirasyonumu %100 müziğime verebiliyorum,öbür türlü uğraş dur,normalde ne işin olur, senin-benim saatlerce bilgisayarla uğraşmakla,bilgisayar ya da ses kartı tamircisi miyiz?

CubaseSX3 kullandım bir zamanlar 5'e hiç bakmadım bile.Çözüm için ise(bence tabi),müzik yaparken sadece cubase5 kullanacağım diyorsan,eski sisteminle bir dene, yani AudioTRAK Maya 44 MKII ile,bakalım cubase5 sağlıklı çalışıyor mu?Bilgisayarın çok iyi ,işlemci ile bir problem olmasa gerek.

7+1 sistemin şu an dalga dalga manyetik alan yayıyordur,düzünelerce kablolar,cihazlar doludur eminim bilgsayarın etrafı,bunlar hep kötü etkenlerdir.

Buffer size görmüyorsun ama,latency'yi değiştirebiliyorsun anladığım kadarıyla.Latency'i arttır arttırabiliğin kadar,bakalım arıza sesler,çıtırtılar kaybolacak mı?ı