Merhaba ben 10 tane ses kartı kullandım firewire olsun usb olsun hepsi ayni bana sorarsan. Onboard kullan hepsinden daha iyi bence, bide efektli güzel bi mikser al tamamdir. Paraya yazik en iyiside ayni en kotusude ayni pek fark yok evde yapacagin muzik zaten ne kadar iyi olabilirki. Studyo ortami buyuk çaplı yalıtımı akustiği bunun gibi şeyler var orada, parana zamanına yazık kardeşim. Ben onboard ses kartimla gayet güzel kayitlar aliyorum.
Ya şöyle bilen de öneriyor bilmeyende ya, deliriyorum arkadaş! O kullandığın 10 kart hangi kartlar, hangi ekipmanlarla kullandın (monitör - kulaklık - mikrofon vs.) saçmasapan şeylerle çıkmayın insanların karşısına arkadaşım! Madem önemsiz, neden en basit stüdyoda bile bir ses kartı var? Almasınlar, manyak mı bu arkadaşlar, o parayı miksere basar, kalanıyla bomba mi mikrofon alır yürür, neden ilk tercih ses kartı diye bağırıyoruz biz?

2. el ürün almak istemiyorum ve arkadaşın bana satmaya çalıştığı ses kartının sıfır fiyatı 650 tl imiş. Bu paralara ses kartı almaktansa,üstüne biraz daha para ekleyip dahili ses kartı olan bi mikser almak daha mantıklı değil mi ? Yada başka önerebileceğiniz ne var ? Evde eşimle birlikte en fazla 2 enstruman ve 2 mikrofon bağlayacağım bir sistem olacak.
Kesinlikle ve kesinlikle mantıklı değil, çünkü o dediğin ses kartına sahip mikserlerin iş yapabilecek seviyede olanlarının fiyatları biraz uçuk, 650'ye nazaran. 2 enstrüman - 2 mikrofon ihtiyacın olacaksa buna uygun giriş çıkışlara sahip bir kart almanı öneriyorum.