Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

Cubase & Nuendo içinde Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak konusu, Arkadaslar simdi size bir bilgi paylasicagim bunu bazilariniz belki bilir bazilariniz belki bilmez, ama bilmeyenler de ogrensin Cubase gidiyoruz yeni proje diyoruz empty olarak sonra importtan midi import diyoruz ve ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 2 sayfadan 1. sayfa 12 SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak


  1. #1
    sevdan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevdan07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaslar simdi size bir bilgi paylasicagim bunu bazilariniz belki bilir bazilariniz belki bilmez, ama bilmeyenler de ogrensin

    Cubase gidiyoruz yeni proje diyoruz empty olarak sonra importtan midi import diyoruz ve midi dosyamizi seciyoruz ve midi dosyamiz onumuze proje halinde kanallar enstrumanlar tek tek karsimiza cikicaktir artik istediginiz enstrumani deyistirebilirsiniz midileriniz zaten yazik istediginiz enstrumani degistirip, ritimlerden davullari degistirip secebilirsiniz.zevkinize gore artik ister projeyi full olarak kulllanirsiniz ister degisiklikler yaparak ister sadece ritimleri kullanarak kendi Altyapilarinizi olusturabilirsiniz.

    Sitede binlerce Midi mevcuttur. istediginizi beyendiginizi indirin.

    Saygilar
    tonmaister bunu beğendi.

  2. #2
    bilo_aga_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bilo_aga_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    o midileri kullanmak için kullanılan kitler veya saund ların klavyede yüklü olması gerek .. direk cabuse yönlendırılirse.. saçma saçma sesler çıkartır..

  3. #3
    sevdan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevdan07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    bir seyin nasil yapilacigini bilmezsen her zaman sacma sapan seyler olur.
    Cubase le gzl calisan (anlayan) midilerle gzl isler cikarabilir canli enstrumanin yerini tutamaz tabikide ama yinede gzl isler cikarabilir.

    Ilgilenen arkadaslar varsa sorusu olan sorsun yardimci olurum daha detayli aciklama yaparim ozaman.

  4. #4
    bilo_aga_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bilo_aga_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    sample sesleri vst olarak kullanabilirz ama kit leri nasıl kullanıcam onu çözeemedim.. çünkü orgda yazılan midi.. klavyde dizilmiş kitlerle yazılmış.. ozaman 9 ve 10 tekrar yazmak gerekli değilmi..

  5. #5
    sevdan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevdan07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    yok oyle degil.Simdi ilk once sunu anlatayim klavyede yazilmis bi midi proje cubase de yazilmis midi projeden farki yok fark seslerde sadece Tuslar standart tir her klavyelerde kick sesi snare sesi hi kick vb gibi seslerin tuslari standarttir bu orglar icinde gecerle midi klavyeler cubase icin de gecerli tabi uzerinde degisiklik yapilmadigiysa .Midi file yi Cubase actigin zaman cibase zaten tum sesleri track lara boler yani keman,bass,gitar,piano,drum vb hepsini zaten ayri traklara boler sizde bu traklari degistirebilirsiniz ornegin midinin bir yerinde gitar solosu var sen gitar degilde baglama olsun istiyorsun bir yeni track aciyorsun Direcwave plugin kullaniyorsan ordan baglama samplesi seciyorsun gitara midi trackini baglama olan yere degistiriyorsun, vb istediginiz tum enstrumanlari degistiriyorsunuz,ritme gelince tekrarlamaya gerek yok ritim tum bir track olarak bastan sona kadar isterseniz onunda seslerini degistirebilirsiniz addictive drum seslerinide kullanabilirsiniz cunku midi gibi zaten yazik ama butun drum seslerinide degil sadece bazi drum seslerini degistirmek istiyorsaniz bunu Midi editor la yapiyorsunuz youtubede videolar var nasil yapildigi gosteriypor oda cok basit bir sekilde kolay digelim ki sadece hi kick sesini degistirmek istiyorsun mesela hi kick sesi C3 tusunda sen onun yerine Shaker olsun istiyorsun shaker sesi de diyelim ki A3# tusunda sadece tusun out kismini midi editorda C3 out yazan yeri A3# yapiyorsun ve hi kick yerine shaker cikmaya basliyor youtubede drum editor ile ilgili videolar var cubase Midi drum editor yazin nasil secenekler oldugunu ogrenin http://www.youtube.com/watch?v=KdCwpJb104g , bir kac gune kadar insallah bende sizlerle bir midi proje paylasicagim ve orda daha detayli bir bicimde anlaticagim insallah.Aslinda kb lik midiler cok kucuk boyutta ama islevi cok buyuktur anliyana cubase nin icinde istediginiz seyi yapiyorsun diyelim ki bir sarki Aranje yapmak istiyorsun ve cok vaktin yok yada bazi enstrumanlarin yok yada calmayi bilmiyorsun midi yi yukleyip kendi tonuna getirip istersen sadece bass i kullanirsin istersen davullari vb gibi diyelim ki baglama caliyorsun tek bir baglamayla aranje butun bir proje cikaramazsin bu yuzden ister midiyi tum olarak kullanirsin sadece solo kismina kendin calarsin baglama ile yada vocal yaparsin istersen sadece davullari basslari akorlari kullanirsin o artik sizlere kalmis.
    Konu sevdan07 tarafından (02 Oca 2013 Saat 03:14 AM ) değiştirilmiştir.
    bilo_aga_ ve gururcan bunu beğendi.

  6. #6
    bilo_aga_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bilo_aga_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    tşk.. baya zahmet vermişsin..
    1. soru .. bir midiyı örnek güzgülleri cubaseye attık. prg onu midi formatın 16 kanala ayırdı.. kanaların tabanı hep midi..1 kanalda yaylı var ama std. yaylı hoş değil.. yeni bir track ı ne formatında açıcaz.. midimi vst midimi ? vst midi olarak açtıgımı var sayarak.. 1 kanaldaki işlenen projeyi copy yapıp yenı kanalamı yapışıtıracağız..
    2. soru ..9 ve 10 kanallar bildiğin gibi kıtlere ayrılıyor genelde tabii bu midi yazana bağlı bir şey ama std 9 ve 10 dur..
    dediğin gibi batı kitlerin de dizilimlerin çoğu std.. klavye cubase veya sonar vs... ama velakin.. şu an kullanılan kalvyeler kendini çok aşmış durumda.. örneğin benim kullandıgım klavyede.. bütün kitlere müdhale edebiliyorsun.. artı olarak sıralamayı kafana göre notalara taşıyabiliyorsun.. örnek verdiğimiz parçayı var sayarak, parça arabic bir sty ile çalınmışsa veya yazılmışsa.. 9 kanala durums kit kullanılmış diyelim.. 10 kanlada percc dabruka.. bendır vs.. bunlar cabusede yok.. yada kendin oluşturman gerek oluşturukenede. kullandığın kalvyedekı kıt dızılımıne gore ayarlamak buda seneler sürer demek istediğimm batı std midiler olur ama iş türk müziğine gelin naniş olur..
    3 soru ise.. kit yerlerini cubaseden değiştirebliriz. demişssiniz..
    şimdi eğer bir midinin uzunluğu 150 mezur yazılmışsa örnek veriyorum.. 150 mezur bitene kadar.. midie kit yazan arkadaş kick kaç vuruş yaptı.. ( yanı bu demek A3 notasında sayılması güç bir rakam çıkar.. bunun yanı sıra değiştireceğin notanın sayısı 10 ad veya 20 ad. çıkınca .. o kanal 20 nota kaç kere basıldığını düşünmek bile o midiyi editlemekden şimdi vaz geçtim
    yanlışım olabilir.. aydınlatmak işin uzmanına kalmış..
    gururcan bunu beğendi.

  7. #7
    sevdan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevdan07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    Arkadasim bazi seyler icin sana katiliyorum ama konuyu actigimda bunu zaten yazdim ,yazdigim sey istediginiz enstrumani degistirebilirsiniz .midiyi acin hersey azir demedim, tabiki editlemek lazim standart birakirsan bir 5 yasinda cocugun yaptigi muzik gibi cikar editlemezsen efect koymazsan tabikide cok sacma cikar editlemek lazim ama editlemek yinede daha az zaman alir yeniden baslamaktan ise bir projeye tabiki sesleri degistirmen lazim ornegin yaylilari ritimleri filan efect koyman lazim komalari ayarlaman lazim vb seyleri.
    Sorularina gelince 1 ci soruna gelince acma seklin soyle cubase yi actin diyelim empty olarak midi import yaptin mi dedigin gibi program boluyo diyelim ki yaylilari degistirmek istiyorsun yeni bir enstruman aciyorsun add new instrument ve istedigin vst seciyorsun ornegin directwave sectin ordan yayli sample sectin yapican sey su standart yayli olan yerden midiyi alip yeni actigin sample dwp yayli vst yerine degistiriceksin kendi istedigin vst nin kanalina trackina degistireceksin yada bunu yeni kanal acmadanda yapabilirsin ama hepsinde calismiyor bazen bunu soyle yapicaksin ses acma pan yapma olan kismin altinda all midi inputs yazan yazanin altinda kullandigin pluginin adi yazar ordan baska vst secebilirsin ama bazen hepsi kanallarda calismiyor en iyisi yeni add new instrument demek ve istedigin plugini secmek diyelim ki sultan string vst kulaniyorsun yayli olarak add new instrument ten sultan string sec sonra standart yayli olan tracktan yazik olan midiyi al sultan string olan kanala tasi (surukle).cok zor degil aslinda basit diger enstrumanlarida ayni sekil degistirebilirsin.diger sorularina gelince.ritimlere gelince tabiki bati drumlari cikar cok az plugin var turk muziginde kullanabilicegimiz ama bunun modasi zaten gecti artik cok az nadiren bir calismada darbukayla ritim gorebiliyorsun cogu albumde electro kitler kullaniyor herkez yada live kit kullaniyorlar yada pop rick gibi kitler dance olsun tehno olsun cogu calismalar boyle artik darbuka bendir tef cok eskilerde kladi modasi gecti tabiki bazi sarkilar var kullanan ama cogunlukla kimse artik kullanmiyor herkez hazir lopplar kullaniyor tavsiye ederim sdende kulllan sitede bir suru bendir darbuka looplar var tef olsun sitede var.ben sah

    - - - Güncellendi - - -

    Ben sahsen oyle yapiyorum hem ritmim daha zengin ve degisik oluyor.Ama rimtimlerin bir stabdardi var her 5 saniyede vuruslar degismiyor onemli degil darbuka mi bendir mi davil mu onemli olan ritim vuruslari,bana sorarsan cok fazl darbuka tef bendir kullanma sonra sarkilarin dugun isi gibi cikar yani Mastering te cok zorlanirsin sonra sarkin dugun sarkisi gibi cikar cd gibi cikmaz studyo calismasi gibi cikmaz.darbuka bendir li ritimler eskilerde kaldi 80 lerde kaldi ornek vermek gerekirse mesela Orhan Gencebay ile bir omur albumunu dinle tum ritimler live (rock) kitler yada electro dance kitler dir koskoca Organ Gencebaydan bahsediyoruz adam isteseymis diyemezmis mi ritimlerimde darbuka olsun bendir olsun tef olsun davul olsun ama olsaymis degisiklik olmicakmis dinlediginde yine 80 li yillardan orhan gencebay eserleri dinliyor hiisi vericekci o yuzden yeniye uymak sart modayi taakip etmek lazim ki ortaya degisik calismalar ciksin dusunsene bu standart olsaymis ritimler darbuka bendir davul ile yazilmasi sart olsaymis herkezin calismasi ayni olucakti fark olmicakti fark sadece solo kisminda olucakti ritimler hep ayni cikicakti calismalar ayni olucakti herkezin bir styli olmasi lazim ki calismalar secilsin farkli olsun yoksa ayni seylere dinlegip dinleyip dururuz keyifli olmaz o yuzden benim dusuncem boyle herkezin ayri kendine ozel bir styli olmasi lazim diye dusunuyorum ki farkli calismalar ortaya ciksin gzl isler ciksin.darbuka vb seyler sart degil ritim standart zaten kit sesleri cok onemli degil.Midilerin guzelli birde su tempo traki vardir yani bir hazir wav yada mp3 loop import ladiginda otomatik kendini ritimle ayarliiyor yani kullanmani tavsiye ederim hazir looplari hem ritmin daha zengin olur hemde farkli olur.bu studyodada boyledir ritim loop gibi gider darbuka ornegin her 5 saniyede farki vurus yapmaz ayni sekil ritme gore gider sitede hazir 1 veta 2 vakitlik hazi looplar var darbuka bendir davul tef hepsi mevcut sitede indir kullan derim,ama yok kitlerin bati kiti olmasin illa istiyorsan yeni add new instrument ten istedigin sampleyi sec midi drum editordan tuslarin out kismini bendir darbuka vb seslere yonlendir degistiricegin cok sey yok zaten onemli seyler kick snare hi kick digerleri shaker olsun felan daha zenginlestirmek adina eklenen seyler yada tom lar sadece atackta kullanilir vb seyler ama herkezin zevkine kalmis bsy zevkler tartisilmaz bu size kalmis bsy,diger soruna gelince ritimlerin vuruslari saymana gerek yok vuruslar standart zaten fazla gelen vuruslari midi drum editordan silebilirsin yada az olan yerlere ekliyebilirsin zor degil.Saygilar arkadasim calismalarinda basarilar dilerim.
    gururcan bunu beğendi.

  8. #8
    bilo_aga_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bilo_aga_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    çok tşk.. gen döktürmüşsün... cabusede fazla iyi değilim.. konuyla ilgili yardım olmadan biraz zor yaparımı gibime geliyro.. butun işleri klavyenın üzerinde yaptıgım için..
    prg.. üzerinde 15 gündür uğrasıyorum geldiğim aşama sadece klavyeyi cubaseye tanıtmak..

  9. #9
    masalgibi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    masalgibi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    valla arkadaşlar ben midi projelerden harikalar yaratıyorum anlamak lazım tabiki...!

  10. #10
    denimhideo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    denimhideo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Cubase te MIDi leri proje gibi kullanmak

    bir seyin nasil yapilacigini bilmezsen her zaman sacma sapan seyler olur.
    Cubase le gzl calisan (anlayan) midilerle gzl isler cikarabilir canli enstrumanin yerini tutamaz tabikide ama yinede gzl isler cikarabilir.

    Ilgilenen arkadaslar varsa sorusu olan sorsun yardimci olurum daha detayli aciklama yaparim ozaman.
    usta bu dwp leri nasıl açıcaz cubase de bir türlü beceremedim yardımcı olursan çok teşekkür ederim


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cubase ile midi açma, cubasede nota yı import etme, cubase midi dosyası açılmıyor, cubase midileri wav yapma, cubase de arabic ritimler, dwp dosyası cubase açma, reason projeleri cubase e atmak, cubase 5 türk projesi, cubase türk projesi, cubase davul aranje, hazır bendir ritimleri, midi çalarken klavyeyle eşlik etme, cubase md indir, gitar sesi dwp, dabuka midi download
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Cubase ProjeCubase Proje

    Merhaba üzerinde çalışabileceğim cubase projesı lazım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..
  2. Reason virtual midi kullanmakReason virtual midi kullanmak

    Arkadaşlar merhaba. Ben yeni başladım reason öğrenmeye az çok mantığını çözdüm fakat midi klavye gereksinimi gerçekten fazla müzik yapımında. Ama benim durumum olmadığı için şuanlık almaya gücüm yetmiyor zaten öğrenciyim. Peki diyorum ki klavyeyi nota yazmak için nasıl kullanabilirim? Yardımcı olursa bilgili arkadaşlar çok duacınız olacağım gerçekten...Teşekkür ederim...
  3. Cubase'de Koma Sesleri Kullanmak?Cubase'de Koma Sesleri Kullanmak?

    Sevgili arkadaşlar, Ben bu programda yeni olduğum için pek bilmiyorum. Çalıştığım tür halk müziği olduğu için bolca koma kullanıyorum fakat bilgisayardan bu sesleri alamıyorum. Bu ayarı Cubasedenmi yoksa bilgisayara başka bir programmı kurarak yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
  4. Cubase: Vokalde Octav Kullanmak?Cubase: Vokalde Octav Kullanmak?

    Söylediğim bazı şarkıların nakaratlarında ek ses kaydı yapmadan 1 üst ya da alt octavdan eşlik etmek istiyorum. Bunun içine ne yapmam lazım. Teşekkürler.
  5. Reason Cubase ile Kullanmak ?Reason Cubase ile Kullanmak ?

    Arkadaşlar, Reason ı Rewire olarak Cubase ile kullanmak istiyorum. Sadece Drum Setini kullanmak için. Birşeyler yaptım birlikte çalıyor ama ikisi açık iken reason da iken klavye yi görmüyor, ses çıkmıyor. Yani bir ses sorunu oluyor. Piano roll a koyduğum drumları okumuyor ?? Bu konuda yardım edebilirmisiniz ? Nedir Ne değildir Nasıl kullanılır :rolleyes:
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi