Kayıtta gain seviyesi

Mix - Mastering içinde Kayıtta gain seviyesi konusu, Saygılar, teşekkür ederim tekrar cevabınız için kusura bakmayın....

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 4 sayfadan 4. sayfa BirinciBirinci ... 234
Bu sayfada toplam 35 sonuçtan 31 ile 35 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Kayıtta gain seviyesi


  1. #31
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Kayıtta gain seviyesi

    Sponsorlu Bağlantılar


    Saygılar, teşekkür ederim tekrar cevabınız için kusura bakmayın.
    anticipation bunu beğendi.

  2. #32

    Standart Cevap: Kayıtta gain seviyesi

    Arkadaşım senin sorunlarının bir diğer sebebi ise Eq ayarların çünkü bilinen bütün insan sesleri ve ens. Larda bass vardır projendeki bass dışındakileri minimal alanda tutarsan ve düzgün bir panlama yaparsan sorunun birazda olsa düzelecektir bu yüzden işin Mastering kısmından önce mixing kısmında bunları uygulamalısın Comparasöre gelince ; Eq ayarlarından sonra uygularsan bana göre daha sağlıklı sonuc alırsın çünkü çıplak sese uygulanan comparasör değerleri ile tonlanan arasında cok fark var...

  3. #33
    cutheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cutheart isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Kayıtta gain seviyesi

    Ancak, 1. enstrüman, örneğin bendir, tek başına dinlediğimde kusursuz, harika bir sound. İkinci enstrüman, conga ile birlikte dinliyorum kusursuz, clip vs hiçbir sorun yok. 3. enstüman 4. enstrüman, gitar, davul, bas, vokal derken şarkı clipten dinlenmez bir hale geliyor. E bir de haliyle, reverb, efekt derken iş hepten içinden çıkılmaz bir hale geliyor...

    Detaylı anlatmak gerekirse, örneğin efektler ile güçlendirilmiş diğer seslerin arasında vokalim haliyle cılız kalıyor. Vokale compressor uyguluyorum ses hepten kayboluyor. Makeup ile kaybettiğim sesi kazanmaya çalışıyorum bu kez clip oluyo. ondan vazgeçiyorum maximizer kullanıyorum ama bir türlü istediğim sonucu alamıyorum.

    Merhaba, ne olursa olsun solo olarak kaydettiğin enstruman yada vokal en fazla (peak de) -3db ye vurması lazım. Birden fazla enstruman yada vokal kanalı kullandığında; sana tavsiyem herbirisini zorlanmadan kaydedebileceğin kemik alt yapıyı ilk olarak kaydetmek ve onu referans alarak diğer enstrumanlarını sırasıyla kaydetmek ve kaydettiğin enstrumanın sesini ya kısmak yada kapatmak mantıklı olacaktır.( Önce alt yapıyı tamamen kaydedip mix yapıp üzerine vokal okumak en doğru seçim benim açımdan.)

    Asla ve asla kayıtlarını -3db den cok düşük ölçüde alarak hepsini üst üste dinleyebilecek oranda kaydetme.Sonrasında sesini yükseltmek istediğin kanalın kalitesini bozmuş olursun.Aynı şekilde -3db den yüksek de kaydetme bu sefer de aynı sorun meydana gelir.

    Vokal ve Altyapı mixi ise son yapacağın şey olmalıdır.

    Not: Seni tanımadığım için hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlattım.Belki bunları biliyor olabilirsin.Teşekkürler.

  4. #34
    degetthe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    degetthe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Kayıtta gain seviyesi

    Öncelikle nezaketiniz için teşekkür ederim Ben biliyor olsam bile, diğer arkadaşlar için faydalı olacaktır.

    Ben genel de -6 ile -4 db arasında tutmaya çalışıyordum. Henüz tamamlayabildiğim bir projem yok ama yaptığım her proje de yeni bir şey öğrenip kendimi geliştiryorum. Bugüne kadar sürekli kulaklıkla çalıştım ama baktım olmuyor. Gittim PreSonus'un Eris E5 aktif stüdyo monitörlerinden aldım. Aman Allah'ım bir de ne duyayım. Benim "güzel oldu" dediğim mixim olmuş aşure. Şimdi yeni minotörlerle denemeler yapacağım. Bakalım sonuçlar nasıl olacak.

    Bir de ben genel de mikrofonun gain seviyesini mümkün olduğunca açık ama peak yapmayacak bir seviye de tutmaya çalışıyorum. Bu doğru bir işlem midir sizce ?? Yoksa daha kısık kaydedip mixing aşamasında mı güçlendirerek -3 db'ye çekmek doğru olur.

  5. #35
    cutheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cutheart isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Kayıtta gain seviyesi

    Bir de ben genel de mikrofonun gain seviyesini mümkün olduğunca açık ama peak yapmayacak bir seviye de tutmaya çalışıyorum. Bu doğru bir işlem midir sizce ?? Yoksa daha kısık kaydedip mixing aşamasında mı güçlendirerek -3 db'ye çekmek doğru olur.
    Tekrar merhaba,

    Hayır, dediğim gibi kayıt ettiğiniz kanalın sesi en yüksek -3db ye gelsin bu şekilde en verimli sesi almış olursun.Peak yapmayacak şekilde kaydettim dediğin sesler muhtemelen çok yüksek olacaktır ve bu kanal kayıt yaptıgında ufak çaplı problem yaratır.

    Ayrıca; Presonus Eris E5 yeni çıktı sanırım dinlemedim.Biraz bilgi verebilir misin ?


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

volume desibel ne demek, mikrofon input ve gain, gain nedir, mikrofon gain, akort esnasında metronom kaç desibel olmalı, kayitda gain seviyesi, ses guclendirici gain nedir, mixerde gain ayari, gain mikrofon, audio gain ne demek, db gain nedir, mixte ses seviyeleri kac db, vokal kac dbde alinmali, gain nedir mikrofon, mikrofon gain sorunu
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Cubase gain/fader ilişkisiCubase gain/fader ilişkisi

    merhaba arkadaşlar (noyan) adlı ardaşımızın cubase dersleri eq kullanımlarından 1 kesit aldım çünki bu cümleyi anlayamadım veya cubase yapamıyorum bana açıklarmısınız ne demek istemiş yada o denileni cubase nasıl yapabilirim ?((((((((. EQ kullandığımızda sesin seviyesi de değişmektedir (artar/azalır). Bu yüzden EQ kullandığımızda bunu "com-pansate etmek" için "gain/fader" ilişkisini kullanmalıyız. ))))))))))
  2. Pa 800 Gain Girişi SorunuPa 800 Gain Girişi Sorunu

    pa 800'de iki gain girişi var... birincisine bağlama veya mikrofon taktığımda ses alabiliyorum ama ikincisinden ses alamıyorum... bu normal midir arkadaşlar?
  3. Kayıtta Vokalin Ses Seviyesi DüşükKayıtta Vokalin Ses Seviyesi Düşük

    Kaydederken kulağıma gelen ses normal. Benim ayarladığım gibi. Ama bilgisayar programına yazılan ses inanılmaz düşük. Hatta yok bile diyebiliriz. Yardım ederseniz sevinirim. - - - Güncellendi - - - cakewalk ua25ex ses kartı phonic mixer studio project c1 mic kullanıyorum. kullandığım kayıt programı şu an için adobe audition 3. velakin sorunu cubase te yahut cs5'te halledebileceğim tavsiyeler gelirse öyle de halledebilirim.
  4. Düşük ses seviyesiDüşük ses seviyesi

    Adobe Auditionda altyapı ve vokal 0 db olarak export ediyorum. 128kbps ve 16 bit olarak bir mp3 elde ediyorum. Herşey yolunda ama yaptığım şarkıların sesleri hep az çıkıyor. Yani normal şarkılardan daha kısık sesli oluyorlar. Ne yapsam çare bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  5. Deniz seviyesi 160 cm yükselebilir!Deniz seviyesi 160 cm yükselebilir!

    21. yüzyıl sonuna kadar deniz suyu yükselmesi şu anın 2 katı olabilir! Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi