Açılan başlık ve yaklaşımı için Noyan’ı tebrik etmemek mümkün değil.

İlk dönemde kullanılan programların özellikleri aşağı yukarı aynıdır. Giriş bölümü diye adlandırılabilecek bu dönemde programların çalışma mantığı kavranmalıdır. Unutulmamalıdır ki hayatımızdaki pek önemli gelişme biz bir şeylere ihtiyaç duydukça aranmaya başlanmış ve aşamalarla hayatımıza girmiştir.

Bu konuya ilgisi olanlara tavsiyem önce sevgili Noyan'ın yazdıklarını bir kez daha gözden geçirmeleri. Amaçlarına en uygun programı araştırmalarıdır. Biz elimizde hep en iyisi olsun istiyoruz bu çok güzel ama sadece en iyisi olduğu için bizde olmasını istiyoruz. Bilgisayar mikrofonuyla ses kaydı alıp Podcast hazırlamak isteyen bir PC kullanıcısının Cubase yüklemesini kimse önermez. Hem bilgisayarınızda çok büyük yer kaplanacak hem de kullanımı hiç kolay olmayacaktır.

Üstatların affına sığınarak bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Giriş seviyesi için olacak önerilerimi ihtiyaçlarınız doğrultusunda geliştirmeniz çok daha doğru olacaktır.

Cool Edit Pro 2 -- ses kayıt ve düzenlemelerinizde uzun süre yol arkadaşınız olabilir. Kullanımı sade ve giriş seviyesindeki pek çok kullanıcının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilecek bir yazılım. Multitrack özelliği de bulunan yazılım daha çok orta düzeyli radyo reklam çekimleri ve montajında kullanılmaktadır. Cool Edit Pro 2 , 20 Mb’lık boyutuyla çok başarılı. Windows kullanıcıları için önemli bir özelliği de sistemin veya programın istenmeyen bir şekilde kapanmasından sonra çalışılan dosyaları kurtarabilmesi.


Şimdi bir müzik forumunda olduğumuz gerçeğine ve üstatların affına sığınarak ;

Acoustica Mixcraft – Enstrüman ve vokal kayıtları yapacak kullanıcılar için pek çok seçeneğin sunulduğu program bilgisayarınız için yine oldukça tasarruflu. 43 Mb büyüklüğündeki programla eserlerinizi rahatlıkla dijital ortama aktarıp düzenlemeler yapabilirsiniz.

Giriş ve orta seviyeli, bilgisayarınızı yormadan kullanabileceğiniz bu programlarla öğrenecekleriniz daha sonra kullanacağınız tüm programlar için doğru bir zemin oluşturacaktır.

Sevgili Noyan’ ı yaklaşımından dolayı ben de kutlamak istiyorum. Bazı yazım hataları forumlarda karşılaştığımız şeyler ancak Noyan’ı uyarmak istediğim tek konu “ister pro tools,ister logic yada diyerlericümlesinde altı çizili kelime yerinde “diğerleri” olmalıydı.


Müzik keyfiniz daim olsun