Hande Yener Kimdir? Hande Yener Biyografisi

HANDE YENER (1973 - )

12 Ocak 1973 yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra evlendi ve bir oğlu oldu. Bir giyim mağazasında bir süre çalıştı.

1992 yılında Sezen Aksu ile tanışarak 2 yıl boyunca hem vokalisti hem de asistanı oldu. Sezen Aksu'dan ayrıldıktan sonra Erdem Siyavuşgil'den şan dersleri aldı. O dönemlerde televizyonda program yapan Cem Özer'in programında şarkı söyledi.

1994'de eşinden boşandı. Bir kaç yıl Antalya'da barlarda şarkı söyledi. Sonra İstanbul'a dönerek sahne almaya başladı.

2000 yılında "Senden İbaret" ismiyle ilk albümünü çıkardı. Bu albümüyle 28.Altın Kelebek Ödülü töreninde yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı seçildi.

2001'de " Magazin Gazetecileri Derneği 8. Altın Objektif Ödülleri" organizasyonunda Umut veren kadın şarkıcı ödülünü aldı.

2002'de "Sen yoluna ben yoluma" albümüyle "Kral Tv Video Müzik Ödülleri" organizasyonunda En çok satan albüm ödülünü kazandı.

2004'de "Aşk kadın ruhundan anlamıyor" albümü çıkardı.

2007 yılında "Nasıl Delirdim" adlı albümünü piyasaya sürdü. Romeo adlı parçası haftalarca listelerin zirvesinde yer aldı. Ayrıca yine o yıl içinde düzenlenen "Powerturk TV 2007 Müzik Ödülleri" organizasyonunda en iyi şarkıcı, Siyaset Dergisi'nin düzenlendiği organizasyonda en iyi yılın şarkıcısı ödülü , "11. İstanbul FM Altın Ödülleri (İFA)" da en iyi pop kadın ve en iyi kadın albüm ödüllerini aldı.

2008 yılında ilk defa "Hipnoz" albümünde özel ses efektleri kullandı.

2009 yılında çıkardığı "Hayrola " adlı albümünde eserlerinden sekizinin sözleri kendisine aittir.İlk klibini Hayrola isimli parçasına çıkarttı. Klibin yönetmenliğini Kemal Doğulu yaptı.

2010 yılında düzenlenen şarkı yarışmasında adaylar arasında gösterildi.

Hande Yener 2011 yılında pro7 kanalında Türkiye tanıtımı yapılırken Türkiye'nin en başarılı kadın sanatçısı olarak bahsedilmiştir. Sinan Akçıl'ın "Kalp sesi" albümünde "Atma" adlı şarkıda Akçıl'la düet yaptı.

38. altın kelebek ödüllerinde 2011 albümünün ilk şarkısını seslendirmiş, şarkı 1 haftada internet ortamında 155.000 tık ile rekor kırmıştır. "Teşekkür ederim" albümdeki tüm şarkıların söz ve besteleri Sinan Akçıl'a aittir. Ünlü besteci Hande Yener'e albüme adını veren "Teşekkürler" şarkısında düet yaparak destek olmuştur. Albüm tanıtım ( lansman ) konseri Kral Tv'den canlı olarak yayınlanmıştır. Albümün ilk klibi Şenol Korkmaz yönetmenliğinde Paris'te "Unutulmuyor" parçasına çekilmiştir.

Kaynak: Keyfi Müzik