Murat Erturgut

Telefon : 0555 831 91 39

MSN : ders@studyocrash.com

Sİte : ?zmir Enstruman Dersleri

Adres : 1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir [ Çarşı Ana Caddesi üzerinden Tiyatro Sokağına girdikten sonra Karşıyaka Devlet Tiyatrosunun 15 mt ilerisinde çaprazda sağda Ali Eczanesi'nin üst katında ' Stüdyo Crash' ]

- Uzman Eğitmenler

- Uygun Fiyatlar

- Esnek Ders Saatleri

- Öğrenebilme Garantisi

- Her yaşa ve Her Tarza Yönelik Eğitim

- Sıkmayacak Ders Programı

- Senet Zorunluluğu Yok

- Haftanın 7 Günü Hizmet

Aylık Davul ( Bateri ) Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat )150 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 250 TL’dir

Enstruman çalmak doğru eğitmenle kolay bir iştir ve bu işin yaşı yoktur. Öğretmenlerimiz disiplinli fakat sizi sıkmayacak tekniklerle sizin enstruman hakimiyeti sağlamanızı enstrumanınızı sevmenizi sağlayarak dersleri öğrencinin enstrumanından beklentileri doğrusunda işlemektedir.Heryaşa yönelik dersler vermekteyiz .Tüm enstruman dersleri kişiye özel olarak yapılmaktadır. Ders günlerini ve ders saatlerini öğrenciler kendileri seçmektedir. Çalışma saatlerimiz Sabah 09:00 ile Akşam 22:00 arasındadır.Haftanın 7 günü hizmet vermekteyiz. Hobi amaçlı eğitim vermenin yanı sıra; armoni, teori ve duyma becerileri gibi konularda da öğrencinin isteği doğrultusunda dersler yapmaktadırlar. Derslerimiz, öğrencilerimize ihtiyacları olan tüm teknik ve teorik bilgiyi vermekle birlikte, onları sıkacak ve bıktıracak düzeyde ağır olmamaktadır. Derslere katılan öğrenciler isterlerse düzenlenen konser, etkinlik, gezi, festival gibi çalışmalarda görev alabilmektedir.

Davul ( Bateri ) Dersi Haftada 1 saat, ayda 4 saattir fakat öğrencinin isteği doğrultusunda ders saati arttırılabilir. Derslerimiz ‘ Stüdyo Crash (1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir) ‘ te işlenmektedir . Her yaşa yönelik eğitim vermekteyiz. Çalışma Saatlerimiz Sabah 9.00 ile akşam 22.00 arasındadır, ders gün ve saatleri öğrenci ve öğretmenin uygun olduğu günlere göre belirnen esnek saatlerdir

Aylık Davul ( Bateri ) Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat )150 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 250 TL’dir

Nasıl İşleniyor ?

Derslerimiz teknik ve teorik bilgileri en iyi şekilde verirken, moral motivasyon sağlamayı ve katılımcıyı en iyi şekilde tatmin etmeyi amaç edinir.

Derslerimize katılan neredeyse tüm öğrencilerimizin öncelikli talebi olan “eğlenmek” ihtiyacını öncelikli olarak sağlarken, mümkün olan en iyi teknik veriyi sıkmadan ve strese sokmadan vermek için tüm gücümüzü sarf etmekteyiz.

Derslerimizde müziğin alfabesi “kesinlikle” öğretilmektedir. “Davul notasız çalınır” tezini şiddetle reddetmekte, nota bilmeyen hiç kimsenin Müzisyen dahi sayılamayacağını düşünmekteyiz. Nasıl ki okuma yazma bilmeyen bir kimseye yazar denilemezse; nota bilmeyen bir kimseye de Müzisyen demek bizim görüşlerimizden değildir. Elbette nota öğrenme işini içinden çıkılmaz, sıkıntı verici ve rahatsız edici bir süreç olarak düşünenler olacaktır. Biz iddia ediyoruz ki nota öğrenmek hiç kimsenin yarım saatten fazla zamanını almayacaktır. Ancak elbette senkronize nota okumak ciddi bir süreçtir üzerinde senelerce çalışmayı gerektirir.

Notasız davul çalma işi ise, belli düzeyde davul çalabilen herkesin zaten başarabileceği bir iştir. Elbette ki öğrencilerimizi notaya bağımlı, “notasız çalamayan” kişiler olarak yetiştirmemekteyiz. Nota müziğin lisanıdır ve bilinmesi gerektiği için öğretilmektedir. Kaldı ki kullandığımız yabancı menşeili kaynak metodları okuyabilmek için nota bilmek öncelikli koşuldur.

Derslerimiz Teknik – Teorik ve Uygulama olmak üzere 3 kısımdan oluşur.

Teknik derslerimizde Stick Control vb. konular işlenirken, teorik derslerimizde Müzik Teorisi, Müzik Kronolojisi gibi konular işlenir. Uygulama derslerimizde ise teknik ve teorik derslerde işlenen konuların metodlarda bulunan egzersizleri ve örnek eserler çalınır. Örnek Eserler daha çok öğrencinin tercihine bırakılır.

Derslerimiz, Başlangıç, Orta, İleri ve Usta olmak üzere 4 düzeyde verilmektedir. İsteyen herkes seviye testine tabi tutulmak koşuluyla istediği seviyeden başlayabilmektedir.

Öğrenebilir miyim?

İddia Ediyoruz ki; Normal Zeka Düzeyinde, Ritmik Yürüyebilen herkes tüm derslerimizde orta düzeye kadar ilerleyebilecektir. Bu düzeyden daha ilerisinde yetenek faktörü devreye girmektedir ki, ileri düzey profesyonel seviye sayılabilecek bir noktadır ve elbette yetenek gerektirecektir.

Enstrümanına haftada en az 6 saat ayıran herkesin bateri çalabileceğini “GARANTİ EDİYORUZ”.

Kimi öğrencilerimizin hocalarımız tarafından bateri enstrümanına uygun bulunmaması mümkündür. Bu tip bir durumda eğitimcimiz ilk ders sonrasında öğrenciyi, veliyi ve idareyi bu konuda uyaracaktır.

Ne Kadar Sürüyor?

Bateri derslerinde Başlangıç kuru 6 Ay, Orta ve İleri Düzey Kurlar 9′ ar ay, Usta Düzey 12 Ay toplamda 36 Aydır. Elbette bu yazılı müfredat + / – %15 sapma gösterebilmektedir. Zira katılımcının derslere devamı, ders için davranışları ve yaptığı egzersiz ve elbette kişisel yeteneği bu süreyi değiştirebilecektir.

Her kura tamamen katılmak mecbur değildir. İsteyen katılımcı istediği kura (Test yapılmak koşuluyla) istediği kadar katılabilir. Başlangıç kuruna katılım için test yapılmamaktadır.

Kişisel Gelişim, Ruh Sağlığı ve Perküsyon

21 yüzyıl; iş yaşantısı, trafik, şehirsellik vb. pek çok etkenin bir araya gelmesiyle oluşan yoğun stresin yaşamımıza hakim olduğu bir zaman dilimidir. Ve insanoğlu bu stres ortamında psikolojik dengesini coğu zaman sağlayamamakta, şehir yaşantısının baskısı altında ezilmektedir. Pek çok Psikiyatri ekolünün 21. yüzyıl stresini aşma konusunda üzerinde hemfikir olduğu yargı ise, Müziğin stres baskısını en aza indirdiğidir. Yine pek çoğunun hemfikir olduğu bir diğer yargı ise vurmalı çalgıların stres azaltma konusunda en yetkin enstrümanlar oldugudur.

Zira, pek çok enstrümadan farklı olarak vurmalı calgılar bedensel faaliyetlerin en fazla olduğu sazlardır.Fiziksel faaliyetler ise fiziksel enerjinin boşaltılması için gereklidir. BU yönden bakıldığında vurmalı calgılara spor gözüyle bakılabileceği dahi söylenebilir.

Bunun yanında vurmalı calgılar ritmik ogeleri canlandırmaktadır. Ve ritimin ruh saglını beslediği bilimsel bir gerçeklik olarak tanınmaktadır.

Sadece bu özellikleriyle bile vurmalı calgıların psikolojik dengeyi sağlamaya ne denli yardımcı olacağı anlaşılabilecektir.

İnsan bedeni doğası gereği bir ahenk içinde haraket etmektedir. Ve bu ahenk başlı başına bir ritim kurgusudur. Örneğin kan bsaıncımızın sabit oluşu, dolaşım sistemimizin devamlı aynı hızla haraket etme eğilimi organlarımızın senkronize faaliyetleri nörolojik sistemimizdeki ritim vs.

İşte bu ritim ve senkronizasyon yaşamsal faaliyetlerimizin sürdrülebilmesi için kat-iyet le gereklidir. Fiziksel ritim faaliyetlerimiz nörolojik faaliyetlerimizi onlarda pskolojik dengemizi korumaktadır

Bu sistemde ortaya cıkacak en ufak dengesizlik tüm bedenin faaliyetlerini bozacak, denge sisteminden dolaşım sistemine, yaşamsal organlardan haraket mekanizmasına kadar pek cok noktada hasarlar yaratabilecektir. Örneği Spastizm, beyin senkronunun sağlanamasından, şizofreni ise beyindeki enerji akışının dengesiz olmasından kaynaklanmaktadır.

Buradan cıkarılacak sonuc ritim ve senkronizasyonun insan hayatında vazgecilmez,hayati rolü olduğudur.

Vurmalı Çalgılar yukarıda sözünü ettiğimiz organik ve ruhsal senkronizasyonun sağlanmasında %100 itici güce sahiptir. Bunu kanıtlayan hususlar ise, Perküsyonun Hiperaktivite tedavisinde, Sizofreni tedavisinde, manik ve obsesive davranışların tedavisinde, sinir patlamaları ve panik atak tedavisinde, otistizm ve spastizm tedavisinde, fizik tedavi ünitelerinde standart tedaviye yardımcı olarak ve daha pek çok psikolojik ve nörolojik rahatsızlığın tedavisinde kullanılması. Ve Pek cok ilk ve orta dereceli Avrupa okulunda gelişim dersleri adı altında ORFF tekniği kullanılarak drama ve ritim dersleri zorunlu tutulmaktasıdır. Ayrıca artık pek cok büyük şirket personellerine rutin olarak ritim atölyeleri düzenlemekte, moral motivasyon artırırken gurup calışmaları sayesinde senkronize çalışma ve ekip bilincinin artırılmasını hedeflemektedir.

İşte tüm bunlardan haraketle perküsyon adı altında alacağınız her türlü eğitim, size ileride kendi kendinizi rehabilite etme, daha da öenmlisi sevdiğiniz müziği dilediğiniz gibi icra etme yetisi kazandıracaktır.