Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

Donanım içinde Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım konusu, Herkese Merhaba; Konuya Başlamadan Önce Evli Olduğumu, Çocuğum Olduğunu, Üniversite Okuduğumu ve Ayrıca Çalıştığımı Belirtmek İsterim. Bu Nedenlerden Dolayı Forumu Pek Kurcalayamadım ve Buna Bağlı Olarak Daha Önce Cevaplanmış Sorunlara ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 3 sayfadan 1. sayfa 123 SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 26 sonuçtan 1 ile 10 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım


  1. #1
    Muhammed Emin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Muhammed Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    Sponsorlu Bağlantılar


    Herkese Merhaba;

    Konuya Başlamadan Önce Evli Olduğumu, Çocuğum Olduğunu, Üniversite Okuduğumu ve Ayrıca Çalıştığımı Belirtmek İsterim. Bu Nedenlerden Dolayı Forumu Pek Kurcalayamadım ve Buna Bağlı Olarak Daha Önce Cevaplanmış Sorunlara Tekrar Çözüm Arıyor Olabilirim. Böyle Birşey Olursa Eğer Şimdiden Özür Dilerim.

    Öncelikle Kullandığım Ekipmanlar Hakkında Bilgi Vereyim.

    - Behringer C1 Mikrofon.

    - Behringer 1002 FX Mixer


    Kullandığım Programlar;

    - Adobe Audition 3.0

    - Fl Studio 10


    Malzemeleri 3-4 Sene Önce Almıştım. İşin Heyecanı İle Düşünmeden Aldım ve Malzemelere Sahip Olunca İş Bitiyor Sandım ama Maalesefki Bu İşin Mixi, Masteri, Kayıt Teknikleri Varmış Bilememişim...

    İlk Kaydımı Almıştım ve Dinlediğimde Şok Olmuştum. Bu Benim Sesim Olamazdı. Nedense Sesimi Bir Türlü Beate Yediremiyordum (Hala Yediremiyorum ) . Meğer Burda İşin İçine Mix Giriyormuş ve Sorunum Tam Olarak Bu Noktadan İtibaren Başlıyor.

    1- Bu Mix Olayına Nerden Başlamalı?

    2- Hangi Ayarlarla Oynamalıyım?

    3- Bu İşe En Uygun Program Hangisidir?

    4- Kayda Girerken Nelere Dikkat Etmeliyim?


    - Mikrofona Uzaklığım, Duruşum Önemlimi?

    - Lirikleri Tek Seferdemi Okumalıyım?

    5- Yalıtım Önemlimi?

    - Cevabınız Evetse En Ucuz Şekilde Nasıl Yapmalıyım?


    Ayrıca Şuan 500-600 Tl Civarı Bir Bütçem Var ve Bunu Ses Kartı, Pop Filter, Yalıtım İçin Harcamak İstiyorum.

    6- Bunları En Ucuz Nerden Temin Edebilirim?

    - Sıfırmı Almalıyım Yoksa İkinci Elde İşimi Görürmü?

    - Eğer 2. El İşimi Görürse Malzemenin Sağlıklı Olduğunu Nasıl Anlarım?

    7- Bunları Temin Edersem Sorunumun Büyük Bir Bölümü Ortadan Kalkarmı?


    Evet Genel Olarak Sorunlarım Bunlar. Sesimi Bir Türlü Müziğe Yediremiyorum. Bir Türlü Müziğe Oturmuyor. Yani Nasıl Diyeyim Sanki Kalabalık Bir Ortamda Bir Müzik Açmışım ve Bununla Beraber Rap Söyleyip Video Kaydı Yapmışım. Beat ve Vokal Birbirinden Ayrı Çalıyor. İç İçe Geçiremiyorum.

    Bu Kayıtları Yaparken Sadece C1 Mikrofon ve Behringer 1002 FX Mixer Kullandım. Ne Pop Filter Ne Başka Bişey. Eğer Yukarda Saydıklarımı Temin Edersem Mix Olayını Rahatlatmış Olurmuyum?

    Kusura Bakmayın Biraz Uzun Yazdım. Umarım Bir Yardım Eden Çıkar Çünkü Çok Fena Hevesim Kırıldı Bir Miktar Masrafta Yaptım. Bu İşi Yapmak İstiyorum ama Sadece İstemek Yetmiyor Sanırım.

    Herkese İyi Geceler, İyi Forumlar...

  2. #2
    DJ_CrAzY43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    DJ_CrAzY43 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    Tabi ki yardım edebiliriz.Baştan belirtmek istediğim bi husus var.En kısa sürede buraya aldığın kaydın örneğini asarsan sana daha mantıklı ve doğru şekilde yardım edebiliriz...

    Öncelikle ekipmanlarından başlayalım.İyi bir kayıt için çok afaki cihazlara sahip olman gerekmiyor (tabi bu işi yalnızca hobi olarak yapıyorsan)..Bu yüzden sana ekstradan cihaz almanı önermeyeceğim.Ancak cihaz seçimindeki asıl hata bir mixer kullanıyor olman ki bunu da söylemeden edemeyeceğim.Keşke mixerin yerine iyi preamp'lara sahip bir ses kartı almış olsaydın...(Daha sonra istersen doğru cihazlar hakkında da konuşabiliriz.)

    Gelelim "KIRMIZI" ile yazılmış önemli sorularına

    1.) "Mix Olayı" dediğin şey insanların senelerini vererek tecrübeleri ve özel alınmış eğitimlerini de katarak ortaya koydukları "eşsiz" düzenlemelerin bütünüdür aslında..Ne yazık ki,ülkemizde yeni bir "HEVES" olan ses prodüksiyonu üzerine çalışma yapma işi çok küçümsenmekte..Pek çok forumda,bu forumda dahil olmak üzere,saçma sapan mix tekniklerinin olduğu,her yeni başlayan mc,ses sanatçısı veya home stüdyo sahibinin bu tip forumlarda "MİX ÖĞRENMEK İSTİYORUM" başlıkları açtığı görülür ve her biri de ne yazık ki hüsranla sonuçlanır...Peki bu işe nerden başlamalı ? Bu işe başlayacak bir kişi öncelikle hiç bıkmamalı..Araştırmak,geliştirmek ve sürekli denemek zorundadır bişeyleri...Öncelikle "Mix Nedir?,Mastering Nedir?,Vokal Kaydı Nasıl Alınır?,Panlama Nedir?..." gibi pek çok sorunun cevabını öğrenmek zorundadır...Bunları öğrenmeninde (bence) en kolay yolu Ufuk Önen'in "Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri" kitabından geçer...Bu kitabı yalayıp yutarsanız İYİ BİR BAŞLANGIÇ yapmış olursunuz.

    2.Mix yaparken belli ayarlar yoktur ne yazık ki.Çünkü her vokal,hatta bir vokalin farklı her kaydı birbirinden farklı karakteristikler içerir.Ancak mixte temelini iyi öğrenmemiz gereken belli başlı işlemciler vardır...Örneğin Compressor,gate,limiter,de-esser,özellikle EQ,reverb ve delay gibi...Tabi daha da detaya inilebilir.Bu işlemcileri tek tek bütün PARAMETRELERİ ile birlikte öğrenmeniz ve hazır ayarlarından çok çalışma mantığını anlamanız gerekmektedir.

    3.Pek çok yazılım kullanılabilir...Ancak günümüzde İntel veya AMD anakartlı cihazlarda (MAC olmayan cihazlar) en sık ve sorunsuz olarak kullanılan program CUBASE'dir..Cubase gerek VST-VSTi desteği gerekse RAM performansı bakımından her zaman diğer yazılımlardan(Audition 3,Cool Edit,Audacity,Goldwave,Acid,Mixcraft vs.) bir adım öndedir...

    4.Kayda girerken öncelikle kendi rahatlığınız önemli.Ne kadar rahat olursanız o kadar iyi bir kayıt geçireceksiniz..Mikrofonla aranızda mutlaka 5-7 cm olsun ki "sibilans" (p,s,ş,t harflerinin patlaması) problemleri dediğimiz sorunlar ortaya çıkmasın.Mutlaka kayıtlarınızda pop filter kullanın...Liriklerinizi okuma şekliniz tamamen sizin nefes kontrolünüze ve seçiminize bağlıdır.Unutmayın ki dijital bir ortamda kayıt yapıyorsunuz ve "dur-başlat" seçeneği sizin elinizde.

    5.Bulunduğunuz odanın konumu,hacmi ve doluluğu çok önemli..Bunları bilmeden konuşmak çok zor.Ancak yalıtım kesinlikle önemlidir..Burda ayırt edilmesi gereken olay yalıtımın 2 çeşit olduğu "1.Ses Yalıtımı,2.Akustik Yalıtım" Ses yalıtımı içerden dışarı veya dışarıdan içeri ses girmemesini sağlar.Akustik yalıtım ise bulunduğunuz odanın akustik düzenlemesini etkiler..Bu iki kavram çok farklı şeylerdir ve her ikisininde farklı malzemeleri ve yapılış şekilleri vardır.

    6. 2.el pek çok kişinin mecburiyetten tercih sebebidir.Çünkü ülkemizde elektronik ürünler ithal geldiğinden dolayı gümrük vergisi sebebiyle fiyatlar şişmektedir.İkinci eller daima daha cazip gelir.Ancak ben her zaman için sıfır üründen yanayım.Problemsiz ve ilk kullanıcı olmak her zaman avantajlıdır.
    500-600 liraya orta halli bir ekipman almak güç ama bütçenizi 1000-1200 TL civarına çıkarabilirseniz daha sonra ekipman tavsiye edebilirim isterseniz.

    7.Herşeyi aldık,stüdyoyu kurduk,yalıtımı yaptık...Bismillah dedik geçtik Mikrofon başına aldık kaydımızı billur gibi sesimiz var ve herşey tamam...Ama ne yazık ki bitmiyor..Mix-Mastering olmadan hiç bir parçada tatmin sağlayamazsınız..Bunun içinde çokca kayıt alıp defalarca denemelisiniz.Taki sizin istediğiniz bir seviyeyi GEÇTİĞİNİZ ana kadar...Tanımadığınız insanlar parçanızı dinleyip "olmuş bu" diyorlar ise emin olun doğru yoldasınız...Ama sadece yolunuz doğru,sadece başlıyorsunuz..Sonu gelmeyecek bir dünyaya hoşgeldiniz...

    Ek olarak ; Mix yaparken kullanacağımız en önemli ekipman doğal olarak REFERANS MONİTÖR'lerdir..Doğru duyum sağlayan bu cihazlar mix yaparken kullanacağımız cihazlardır ki her prodüktörde mutlaka olması gerekir.

    Ek olarak ; forum dahilinde paylaştığım iki adet videolu dersim var onlardan da faydalanabilirsiniz...

    Umarım biraz fikir oluşturabilmişimdir..İyi günler diliyorum...Müzikle kalın...
    Muhammed Emin ve Sativus bunu beğendi.

  3. #3
    Muhammed Emin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Muhammed Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    Hocam çok teşekkür ederim. Açıkçası konuyla bu kadar ilgilenmiş olmanız beni şaşırttı, hiç beklemiyordum tekrar teşekkür ederim.

    Aslında bu soruları yazdıktan sonra biraz karıştırma imkanım oldu forumu ve mixerden kurtulmak zorunda olduğumu farkettim. Zaten Mixeri neden aldığımıda bilmiyorum. Daha 3-4 kere kullandım Mikrofonumu, Mixerimi ama Satmaya karar verdim artık. Sizce ederi ne kadardır? Mixerden gerçekten kurtulmalımıyım? Onları sattıktan sonra bir ses kartı (Focusrite Scarlett 2i2) ve bir Mikrofon (Rode NT1-A) alayım diyorum. Forumda edindiğim bilgiler bu malzemelere işaret ediyor. Ancak birde Fireware diye bişey okudum. Ses kartı için bunuda almak zorundamıyım? Dediğiniz gibi bütçemi 1000-1200 Tl'ye kadar zorlayacağım, neler önerirsiniz?


    Ufuk Önenin kitabı yardımcı olur demişsiniz. Acaba kitapta bir programa bağlı kalınarakmı anlatım yapılıyor? Yani mesela Cubase üzerinden mi anlatılmış? Eğer cevabınız hayır ise atıyorum '' Compressor '' anlatılmışsa kelime anlamı, ne işe yaradığımı yoksa '' Compressor '' de bulunan ayarların hepsimi anlatılmış.

    Birde sanırım Mix ayarları yapılırken bir ayarın kendi içindeki ayarları arasında uçurum farklar olmamalı değil mi?

    En kısa zamanda aldığım kaydı + Mixlediğim parçayı burda sizinle paylaşacağım. Ancak her nedense kendi sesimle barışık değilim. En azından mikrofona söyledikten sonra tiksiniyorum Ama sesimin güzel olduğu söylenir. Sesimle tanışmamış olmamdan kaynaklanabilirmi? Yani acaba Kardeşimin sesini kaydetip onun üzerindenmi çalışmalar yapsam?

    Kastettiğim yalıtım türü akustik yalıtım sanırım. Oda içerisindeki yankıdan kurtulmak için. Her ne kadar oda içerisinde seslendiğimde yankı hissetmesemde mikrofonun yankıyı kapabileceği ihtimali üzerinden hareketle böyle bir işe kalkışmak istiyorum.

    Sizce referans monitörü olarak ne almalıyım? Ya da almalımıyım? Yani Mix konusunda çok tecrübem yok yinede bu monitörler işimi görürmü? Birde anlamadığım şu husu var. Mixi normal kulaklıkla yapsam zaten müziği normal kulaklığa uyarlamış olmuyormuyum? Yani günlük kullandığım kulaklıkla yapsam mixi ve bu bana iyi gelse her kulaklıkta aynı çıkmazmı? Şarkıyı Referans monitörleriyle dinlemiyor sonuçta kimse.

    Son olarak yukarda da dediğim gibi Focusrite Scarlett 2i2 ve Rode NT1-A almış olsam sizce benim hissedebileceğim bir tarzda sesimde, kaydımda iyileşme olurmu? Rode NT1-A mı? Yoksa Rode NT2-A mı? Arasında ne gibi farklar var? Uçurum farklar var mı?

    Kusura bakmayın yine çok uzattım. Tekrar çok çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

  4. #4
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    Focusrite Scarlett 2i2 ve Rode Nt1-a ile çok profosyonel kayıtlar alabilirsiniz. Pre-amp'ları çok iyidir Focusrite'ın. Bu arada mixer'i mutlaka elden çıkarın, mixerle makyajlanmış olarak kanallara attığınız bir ses dosyasının üzerinde tekrardan oynama yapmak sesi iyice bulandırır ve netliği kaybedersiniz, en mantıklısı kanallara ham olarak atılan seslerle çalışmaktır, mixi bütüne göre düşünmelisiniz. Çalarken-söylerken kayıt esnasında reverb duymak istiyorsanız zaten cubase ile geçici olarak bunu yapabiliyorsunuz...
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  5. #5
    Muhammed Emin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Muhammed Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    Cevabınız için teşekkür ederim. Zaten Mixi herhangi birşey yapmak için almadım. Alamak için aladım ne bileyim aldım işte Anlamıyorumda zaten...

  6. #6
    Muhammed Emin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Muhammed Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    Edit: Cevabınız için teşekkür ederim. Zaten Mixeri herhangi birşey yapmak için almadım. Almak için aldım, ne bileyim aldım işte Anlamıyorumda zaten...

  7. #7
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    Edit: Cevabınız için teşekkür ederim. Zaten Mixeri herhangi birşey yapmak için almadım. Almak için aldım, ne bileyim aldım işte Anlamıyorumda zaten...
    Her malın alıcısı vardır, satışa koymaktan çekinmeyin, elden çıkarıp Focusrite Scarlett 2i2 alın ve müzik yapmaya odaklanın ekipmana çok fazla takılmayın, bu kartın pre-amp'ları ve çeviricileri zaten gayet yeterli, geri kalan iş sizin hayal gücünüz ve pratiğinizle alakalı, aranje ve mix üzerinde odaklanın...
    labo bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  8. #8
    DJ_CrAzY43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    DJ_CrAzY43 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    Tekrar Merhaba...Cevap vermemize şaşırmayın lütfen çünkü biz bu forumda sizin gibi DOĞRU YOLDA İLERLEMEK İÇİN ARAŞTIRAN insanları çok seviyoruz ve elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz.Şimdi tek tek cevaplara geçelim..

    1.Elinizdeki cihazların şuan için ikinci elde piyasa değeri toplam (ortalama) 550 tl civarı olması lazım..Mikrofon 150 TL mixer 300-400 arası sanıyorum...Mixerden kesinlikle kurtulmalısın..Home stüdyolar için iyi preamplara sahip bir ses kartı ve bir mikrofon yeterli.Mikrofon olarak Rode düşünürsen NT1a ve NT2a,MXL düşünürsen MXL 2010'u değerlendirmelisin.Ses kartı olarak da tavsiyem M-audio firmasından uzak dur...Roland,Presonus ve Focusrite firmaları hem dayanıklı hemde fiyat-performans olarak oldukça iyi seçimler olacaktır...Ses kartı alırken de Firewire bağlantı yerine ben daha çok USB'yi tercih ediyorum..Girişlerin bozulduğunda (bir ihtimal) tamir seçeneğin daha kolay olucaktır ve daha pratik buluyorum nedense.

    2.Kitapta bir programlardan çok teorik bilgiler var.Siz kitapla birlikte bu bilgileri pratiğe döktüğünüzde anlamanız çok kolay..Kitapta her deyimin açıklaması en ince detayına kadar anlatılmıştır zaten.Bu kitap altın değerindedir yeni başlayanlar için.

    3.Bir Pluginin hazır gelen presetleri sizde fikir uyandırması için ayarlanmıştır.Siz kendi sesinize uygun olan ayarı mutlaka kendi kulağınıza güvenerek yapmak zorundasınız.Mümkün mertebe hazır ayarlardan uzak durun derim..Fikir edinmek için araştırmanızda bi mahsur görmüyorum ama..

    4.Mutlaka kendi sesinizle yapın ki kulaklarınız kendi sesinize aşina olsun.Ayrıca kaydınızı illa ki buraya asmak zorunda değilsiniz.Bana özel olarak da yollayabilirsiniz..

    5.Akustik yalıtım çok özen ve profesyonellik isteyen bir iştir.Eğer profesyonel bir elden yardım alınmazsa oda da bulunan doğal akustiği de öldürebilir,hiç bir kayıtta tat alamayabilirsiniz..Kesinlikle karton,yumurta kutusu gibi işlere kalkışmayın..Akustik düzenleme ölçümlere dayalı olarak yapılır..GÖRÜNTÜ ve KOLAYLIĞA göre değil..

    6.Mönitör tavsiye edebilmemiz için odanızın ölçüleri,yoğunluğu ve konumu gerekli...Mönitörle mix yapmamızın sebebi şudur : Mönitörler özel duyum yapabilmemizi sağlarlar.Yani en alt frekanslardan en üst frekansları dahi duymamızı sağlayacak yapıda dizayn edilirler...Bu da bize her türlü sesin dinamik alanını rahatça kullanma imkanı verir (panlama,panorama vs...) Kulaklıkla yapacağınız bir mix (eğer referans kulaklık değilse) her yerde farklılık gösterebilir..Çünkü her kulaklık amacına uygun üretilir ve bu amaç doğrultusunda üreticiler ürünlerine belirli frekanslarda artış veya düşüşler ekler.Siz kulaklıktan dinlediğinizde bu farklılığı anlamazsınız ancak farklı bi dinleme cihazına (araç teybi,telefon,mp3 çalar...) taktığınızda bariz olarak belirir.Referans monitörler bize %90 oranında doğru duyum sağlarlar...

    7. En can alıcı soru sanırım...Bu cihazlarla iyi kayıtlar almanız beklenir (vokaliniz iyi,duyumunuz iyi,ortamınız sorunsuz,biraz da mix bilginiz var ise)...Nt1a ile Nt2A arasındaki temel fark aslında çalışma prensiblerinde...Nt1a Cardioid tarzda bir mikrofondur,tek diyaframdır.Vokali sadece önden alır.Daha düz bir mikrofondur. Nt2a ise multi pattern dediğimiz bir mikrofondur.Çift diyaframdır.3 farklı kayıt seçeneği sunar ve üzerinde dahili filtreler vardır...Çıkış gücü ve gürültü seviyesi olarak nt1a'nın 2 katı hassasiyetinde iyidir..Eğer imkan varsa Nt2A tercih sebebidir diyebilirim.

    Demonuzu en kısa sürede görmek dileğiyle...

    Umarım açıklayıcı ve net cevaplar verebiliyorumdur..Müzikle kalın...
    savas10 ve labo bunu beğendi.

  9. #9
    labo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    labo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    harika bilgiler bunlar. gerçekten bravo sıkılmadan yorulmadan sabırla yazmışsın ve yğksek ihtimalle nokta atışı yapıyorsun
    senin bu yazından sonra mic de nt1a düşünüyordum fakat şimdi 2 diyorum. çünkü kalite ayrıntılarda gizlidir prensibini çok cazip buluyorum. hele böyle müzik gibi hassas konuda. bakalım bende bu yoldayım. yeni başladım. bu karara; gitarda arpejler ritimler atıp şarkılar söylüyorum sonra neden bunları adam gibi kaydedip ölümsüzleştirmiyotum ki dedim sonra bi baktım ref monütörü. nta2 mikrofon, mıdı klavye cubase, mix, Mastering, ses kartı, akustik yalıtım, filtre, mikrofona uzaklık, ses müzik uyumu, oda ölçülerü, nem, birsürü detayları araştırıyorum ve hala iniyorum hayırlısı. bi ara prodüktölük için hızlandırılmış kurlarla ilgili bir yazı okudum. 3 aylık gayet yeterli bulmuştum fakat bunun için ne zamanım nede bütçem var. baalım hayırlısı şimdilik olduğu kadar. yapmak istediğim şeyler için nelerin ve hangi şartların gerektiği konusunda inanılmaz yol katettim. devam durmak yok. sadece şu 2 gün içinde toparladığım bilgilerle ekipmanları toplamaya çalışıorum. mümkün olduğunca en iyisini. amacım müzik ve vokalle bire bir bi ses uyumu sağlayabilmek, hazır yada hazır midlere birtakım eklemeler, kayıtlar(gitar,davul vs.) yapıp şarkılar söylemek ve bunları iyi bir düzeyde mixleyebilmek.. iş zor çok iyi biliyorum ama keyifli olacağına eminim. buyüzden gözüm kesiyor. iyi bişeler çıkardığımde paylaşırım. bakalım neler yapabiliyoruz..

  10. #10
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Vokal Kaydı | Mix | Ses Kartı | Yalıtım

    Şu anda bir Rode NT2-a kullanıcısıyım, daha önceki mikrofonum nt1a idi, siz vokal kaydı alacaksınız anladığım kadarıyla, aradaki fiyat farkını şahsi fikrim başka ekipmanlarda kullanmanız yönündedir. Eğer çoklu enstruman veya çoklu vokal canlı performans vs. kaydetmeyecekseniz nt1a çok yeterli, nt2a ile tonal yapılarında (cardioid-ön cephe modda) ben belirgin bir farklılık göremedim, ses kartı olarak da Focusrite 2i2'de ısrarcıyım
    labo bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

stüdyo vokal odası akustik yalıtımı nasıl olmalı, ses kartı mix ayarları, mxl 2010 hangi ses karti, vocal muzik uyumu senkronize, vokal muzik uyumu oturmuyor, ses karti cihazlari mix, ses karti olmadan kayit almak, birgsayar konsma ses kaydi yukle
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Fl Studio Vokal Kaydı ve Vokal Mix SorunuFl Studio Vokal Kaydı ve Vokal Mix Sorunu

    selam arkadaşlar.başlıkta da belirttiğim gibi kayıt ve mix olayında vokallerle ilgili ciddi bir problemim var,1bucuk seneye yakın bu programı kullanıyorum programla ilgili az çok baya bir şey öğrendim ve grubumla birlikte kendi bestelerimizi yapıyoruz uzun süredir müziğin içinde olduğum için bu işi ciddi olarak düşünüyorum ve parçalarımızın kayıt kalitesi mükemmel olmasada iyi derecede.. Ancak gel gelelim bu vokal meselesi herşeyi...
  2. Ses Kartı Condenser mikrofon tavsiyesi Vokal kaydıSes Kartı Condenser mikrofon tavsiyesi Vokal kaydı

    Öncelikle herkese saygılar. 500 tl gibi bi bütçem var.Evde vokal kaydı yapıcam condenser mikrofon sorun olurmu?(yalıtım yok) Başlangıç olarak creative 7.1 düşündüm ama onlar oyun için fln dediler.daha iyi bi ses kartı(m audio mobilpre usb) şimdi değilde yazın düşünüyorum. Yani creative iş görürmü bi sürelik?ben en azından on board ses kartlarından iyi olur diye düşünmüştüm. Sizler ne dersiniz yorularınızı bekliyorum.
  3. Vokal KaydıVokal Kaydı

    Bir projede kullanılmak üzere, türkçe şarkılar, bir midiklavye yardımıyla çalınarak kaydedilecektir (yalnızca vokal). Kayıtların temin edilen şarkılarla senkronize olması zorunluluğu vardır. Bütçe şarkı başına olup 5tl/şarkı olarak düşünülmektedir. Başlangıç için 200-300 şarkı kaydı yapılacaktır. Ödemeler haftalık olarak düzenli biçimde yapılacaktır. İlgilenen arkadaşların 05056949719 nolu numarayı aramasını rica ederiz.
  4. T.c electronic konnetk 6 ses kartı akustik yalıtımlı stüdyoda vokal kaydı verimi?T.c electronic konnetk 6 ses kartı akustik yalıtımlı stüdyoda vokal kaydı verimi?

    Behringer B-1 mikrofonum var ve t.c electronic konnetk 6 ses kartı almayı düşünüyorum sizce akustik yalıtımlı stüdyoda vokal kaydı verimli olur mu ? ve ayrı olarak 300 400 liralık bi harici preamp arıyorum önerileriniz neler? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  5. Vokal Kaydı için iyi mi ?Vokal Kaydı için iyi mi ?

    Selam a. Abimin arkadaşı gitar kayıtlarını almak için Behringer C4 kullanıyor ve gayet güzel.. Sizce c4 ile vokal kaydı alınır mı ? alınırsa ses kartı vs. alıcam.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi