Herkese Merhaba;

Konuya Başlamadan Önce Evli Olduğumu, Çocuğum Olduğunu, Üniversite Okuduğumu ve Ayrıca Çalıştığımı Belirtmek İsterim. Bu Nedenlerden Dolayı Forumu Pek Kurcalayamadım ve Buna Bağlı Olarak Daha Önce Cevaplanmış Sorunlara Tekrar Çözüm Arıyor Olabilirim. Böyle Birşey Olursa Eğer Şimdiden Özür Dilerim.

Öncelikle Kullandığım Ekipmanlar Hakkında Bilgi Vereyim.

- Behringer C1 Mikrofon.

- Behringer 1002 FX Mixer


Kullandığım Programlar;

- Adobe Audition 3.0

- Fl Studio 10


Malzemeleri 3-4 Sene Önce Almıştım. İşin Heyecanı İle Düşünmeden Aldım ve Malzemelere Sahip Olunca İş Bitiyor Sandım ama Maalesefki Bu İşin Mixi, Masteri, Kayıt Teknikleri Varmış Bilememişim...

İlk Kaydımı Almıştım ve Dinlediğimde Şok Olmuştum. Bu Benim Sesim Olamazdı. Nedense Sesimi Bir Türlü Beate Yediremiyordum (Hala Yediremiyorum ) . Meğer Burda İşin İçine Mix Giriyormuş ve Sorunum Tam Olarak Bu Noktadan İtibaren Başlıyor.

1- Bu Mix Olayına Nerden Başlamalı?

2- Hangi Ayarlarla Oynamalıyım?

3- Bu İşe En Uygun Program Hangisidir?

4- Kayda Girerken Nelere Dikkat Etmeliyim?


- Mikrofona Uzaklığım, Duruşum Önemlimi?

- Lirikleri Tek Seferdemi Okumalıyım?

5- Yalıtım Önemlimi?

- Cevabınız Evetse En Ucuz Şekilde Nasıl Yapmalıyım?


Ayrıca Şuan 500-600 Tl Civarı Bir Bütçem Var ve Bunu Ses Kartı, Pop Filter, Yalıtım İçin Harcamak İstiyorum.

6- Bunları En Ucuz Nerden Temin Edebilirim?

- Sıfırmı Almalıyım Yoksa İkinci Elde İşimi Görürmü?

- Eğer 2. El İşimi Görürse Malzemenin Sağlıklı Olduğunu Nasıl Anlarım?

7- Bunları Temin Edersem Sorunumun Büyük Bir Bölümü Ortadan Kalkarmı?


Evet Genel Olarak Sorunlarım Bunlar. Sesimi Bir Türlü Müziğe Yediremiyorum. Bir Türlü Müziğe Oturmuyor. Yani Nasıl Diyeyim Sanki Kalabalık Bir Ortamda Bir Müzik Açmışım ve Bununla Beraber Rap Söyleyip Video Kaydı Yapmışım. Beat ve Vokal Birbirinden Ayrı Çalıyor. İç İçe Geçiremiyorum.

Bu Kayıtları Yaparken Sadece C1 Mikrofon ve Behringer 1002 FX Mixer Kullandım. Ne Pop Filter Ne Başka Bişey. Eğer Yukarda Saydıklarımı Temin Edersem Mix Olayını Rahatlatmış Olurmuyum?

Kusura Bakmayın Biraz Uzun Yazdım. Umarım Bir Yardım Eden Çıkar Çünkü Çok Fena Hevesim Kırıldı Bir Miktar Masrafta Yaptım. Bu İşi Yapmak İstiyorum ama Sadece İstemek Yetmiyor Sanırım.

Herkese İyi Geceler, İyi Forumlar...