Arkadaşlar herkese merhaba, forumda yazılanları detaylıca okudum fakat aklıma takılan birkaç sorum olacaktı.

Kendi halinde bir youtube kanalım var. Orada hikaye&şiir seslendirmesi yapıyorum. Şartlarım biraz amatör fakat bu şartlarda en iyi kaydı almak için uğraşıyorum. Mikrofonum BM800 ve ses kartımda Behringer UMC22. Kullandığım kayıt programı ise Adobe Audition CC 2018. Klişeleşmiş ve düşük bütçeli bir yöntem olan yumurta kapları ve elyaf ile kendime bir panel yaptım onu kullanarak kayıt almaya gayret ediyorum.

Sorularıma ve sorunlarıma geçecek olursam;
1- Kayıt alırken mikrofonu tam dudak hizamda tutup 1 karış mesafede tutuyorum. Ses kartının seviyesi ortayı biraz geçik Saat 1 yönüne yakın şekilde duruyor. Fakat kaydıma belli işlemler yaptıktan sonra yüksek sesle dinlediğimde seste çatlama, patlama oluyor ve temiz bir ses kaydı alamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir ya da çözümü var mıdır?
2- Kaydımı düzenlerken çok az bir dip ses aldığımdan mutlaka dip ses temizliği yapıyorum. Ardından da belli başlı ayarlarla oynama yapıyorum. İzlemem gereken bir yol var mı? Ya da uygulayacağım sabit bir efekt vs. olmalı mı?
3- Mikrofonum, ses kartı seviyesine göre biraz kalitesiz olabilir bunun farkındayım. Fakat uygulamam gereken bir ses seviye aralığı var mıdır?

Sorularımdan bir tanesini bile cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Örnek olarak en son aldığım ve paylaştığım kaydın linkini bırakıyorum. Sanırım bu şekilde daha anlaşılır olacağımdır. https://youtu.be/ABUMn-CO1hg

Not:
Mikrofon süngerim ve ekstra önünde pop filterım var.