Arkadaşlar Merhaba..


Yarın yeni bir projeye başlayacağım. Şuan için Aranje ve pilot kayıt aşamasındayım. Bir konu hakkında fikir ve görüşlerinize ihtiyaç duydum.


Şuana kadar akustik (canlı) bendir kayıtlarında hep sıkıntı yaşadığım için VSTi kullandım. Ama bu kez canlı olarak kaydetmek istiyorum. Yaşadığım sorun, kayıt esnasında, bendirin "düm" diye tabir ettiğimiz bas seslerinin patlaması ve peak yapması oldu. Gain seviyesini yada mikrofonu peak yapmayacak seviyeye çektiğimde ise bass sesler duyulmuyordu. Mix aşamasında düzeltilir düşüncesiyle de iş çığırından çıkıyor ve ses bendir hariç herşeye benziyordu.


Mikrofonlarım:
1 - Rode NT1-A
2 - Avantone CV-28 Tube Condenser Mic (3 Adet değiştirilebilir kapsülü var. Omni, Cardioid, Hyper-Cardioid. Ek olarak Attenuation Switch 0dB / -15dB ve HPF özelliği var.)
3 - Shure Dynamic Sahne Mikrofonu. 100 TL'lik birşey.


Benim düşüncem, Rode NT1-A ile tepeden ambians seslerini almak ve Avanton'un Cardioid veya Hyper-Cardioid kapsülü ile açılı olarak bendirin bas seslerini almak.. Bu düşüncem sizce doğru bir yöntem mi ? Yada sizin düşünceleriniz nelerdir?


Son olarak Mix aşamasında Kick için belirlenen -10 dB eşiğini bendir için de belirleyebilir miyiz. Parçada davul olmayacağı için bendirin bas sesleri bir nevi kick görevi görecek. Yani bendir için -10dB seviyeleri sizce uygun mudur ?


Şimdiden teşekkür ederim...