İyi bir bağlamanın özellikleri nelerdir?

Telli Çalgılar içinde İyi bir bağlamanın özellikleri nelerdir? konusu, İyi bir bağlamanın özellikleri nelerdir? Bağlama Türk Halk Müziğinde önemli bir yer tutar ve yaygın olarak kullanılır. Bağlamayı iyi yapan temel etken, yapımında kullanılan ağaçtır. Bağlama yapı malzemesi olarak en ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : admin

Konu: İyi bir bağlamanın özellikleri nelerdir?


  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    İyi bir bağlamanın özellikleri nelerdir?

    Sponsorlu Bağlantılar


    İyi bir bağlamanın özellikleri nelerdir?

    -ba-lama.jpg

    Bağlama Türk Halk Müziğinde önemli bir yer tutar ve yaygın olarak kullanılır. Bağlamayı iyi yapan temel etken, yapımında kullanılan ağaçtır. Bağlama yapı malzemesi olarak en çok tercih edilen ve performans sağlayacak ağaç, "Dut ağacıdır". Bunun haricinde bağlama yapımında birçok ağaç kullanılabilir. Vengi, Ardıç, Kelebek ve Gürgen gibi ağaçlar da bağlama yapımında tercih edilmektedir. Ağacın kütük halindeyken kesimi yapılırken, bağlama için özel kesilmesi ve kesim sırasında ağaç damarlarının da dikkate alınması gerekir, daha sonra tercih edilen ağaç uzun bir süre kurutulmalıdır.

    Bağlamadan çıkan sesi yayan bölüm "göğüs" bölümüdür, bu bölümde çam ve ladin ağaçlarının tercih edilmesi, ses kalitesi açısından önem taşır.

    Burgular bağlama yapımında önemli bir yere sahiptir. Yapılan burguların sıkı olması ve akort bırakmaması gerekir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da, alt eşik ve üst eşiğin birbirine doğru orantılı olarak yerleştirilmiş olmasıdır.

    Bir bağlamayı iyi yapan en önemli husus bağlamanın işçiliğidir; Bağlamayı "iyi yapan", malzemelerine şekil veren ve bu malzemeleri bir enstrümana dönüştüren ustanın sanat ve emeğidir.

    Bir bağlama sahibi olmayı düşünüyorsanız, Saz Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler makalesini de inceleyebilirsiniz.
    MZSancaR bunu beğendi.

  2. #2
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: İyi bir bağlamanın özellikleri nelerdir?

    Bilgilendirme için teşekkürler. Öğrenemedim gitti, çok istiyorum bağlama çalmayı.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

iyi bir bağlamanın özellikleri, bağlamanın özellikleri nelerdir, bağlamanın özellikleri, iyi bağlamanın özellikleri, sazın özellikleri, bağlama özellikleri nelerdir, bağlamanin özellikleri, sazın özellikleri nelerdir, bağlamanın özellikleri nelerdir kısaca, iyi baglamanin ozellikleri, bağlamanın özellikleri vikipedi, ardıç bağlamanın özellikleri, bağlamanın özellikleri nedir, iyi bir sazın özellikleri, iyi sazın özellikleri
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Bağlamanın tarihi ve özellikleriBağlamanın tarihi ve özellikleri

    Bağlama Tarihi Bağlama benzeri çalgıların, literatürdeki adı, "lut" olarak geçmektedir. Lut adı, arapça "el-ud"dan gelmektedir. Endülüs kültürü aracılığıyla bu isim Avrupa kültürüne geçmiş ve lut, lavta gibi adlara dönüşmüştür. Telli çalgılar içinde bir familya olarak lutlar, "uzun lutlar" ve "kısa lutlar" olarak iki ana kategoriye ayrılmaktadır. Uzun lutlarda ana özellik, gövdelerinin dar, küçük ve saplarının uzun olması iken, kısa...
  2. yeni aldığım bağlamanın sesinin aniden bozulması neden kaynaklanıyor?yeni aldığım bağlamanın sesinin aniden bozulması neden kaynaklanıyor?

    yeni bir divan sazı aldıştım ve sesi çok güzeldi ve yüksekti.sonra yolculuktan sonra elime aldığımda sesi cızırdıyordu.eski gür sesi yoktu.tellerini değistirdim.çare olmadı.bu ses değişimi yolculuktan sonra oldu ama çok dikkat ettim birşey olmaması için.ama ne etkileyebilir sesini bu kadar anlayamadım.çözümünü bilen arkadaşlar yardım etsin lütfen.sazda eşik altı kristal ayrıca.
  3. Ses kartımın özellikleriSes kartımın özellikleri

    arkadaşlar ses kartım Intel® 82801GB ICH7. Aşağıdaki linkte birkaç özelliği yazıyor, bilgisayarda kayıt için yeterli mi ARK | Intel® 82801GB I/O Controller
  4. İyi bir gitarın özellikleri nelerdir?İyi bir gitarın özellikleri nelerdir?

    iyi bir gitarın özellikleri nelerdir?
  5. Bağlamanın padişahıBağlamanın padişahı

    Bağlama Virtüözü Çetin Akdeniz 1. Bağlama Uvertürü (5:05) 2. Pancar Pezik Değil mi? (4:24) 3. Kız Gül Beden (4:52) 4. Ankara Divan Ayağı (2:28) 5. Anan Var midur? (2:51) 6. Fidayda (6:03) 7. Topal Oyun Havası (3:30) 8. Şeker Oğlan (6:03)
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi