Murat Erturgut

Telefon : 0555 831 91 39

MSN : ders@studyocrash.com

Sİte : ?zmir Enstruman Dersleri

Adres : 1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir [ Çarşı Ana Caddesi üzerinden Tiyatro Sokağına girdikten sonra Karşıyaka Devlet Tiyatrosunun 15 mt ilerisinde çaprazda sağda Ali Eczanesi'nin üst katında ' Stüdyo Crash' ]

- Uzman Eğitmenler

- Uygun Fiyatlar

- Esnek Ders Saatleri

- Öğrenebilme Garantisi

- Her yaşa ve Her Tarza Yönelik Eğitim

- Sıkmayacak Ders Programı

- Senet Zorunluluğu Yok

- Haftanın 7 Günü Hizmet

Aylık Şan Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 150 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 250 TL’dir

Enstruman çalmak doğru eğitmenle kolay bir iştir ve bu işin yaşı yoktur. Öğretmenlerimiz disiplinli fakat sizi sıkmayacak tekniklerle sizin enstruman hakimiyeti sağlamanızı enstrumanınızı sevmenizi sağlayarak dersleri öğrencinin enstrumanından beklentileri doğrusunda işlemektedir.Heryaşa yönelik dersler vermekteyiz .Tüm enstruman dersleri kişiye özel olarak yapılmaktadır. Ders günlerini ve ders saatlerini öğrenciler kendileri seçmektedir. Çalışma saatlerimiz Sabah 09:00 ile Akşam 22:00 arasındadır.Haftanın 7 günü hizmet vermekteyiz. Hobi amaçlı eğitim vermenin yanı sıra; armoni, teori ve duyma becerileri gibi konularda da öğrencinin isteği doğrultusunda dersler yapmaktadırlar. Derslerimiz, öğrencilerimize ihtiyacları olan tüm teknik ve teorik bilgiyi vermekle birlikte, onları sıkacak ve bıktıracak düzeyde ağır olmamaktadır. Derslere katılan öğrenciler isterlerse düzenlenen konser, etkinlik, gezi, festival gibi çalışmalarda görev alabilmektedir.

Şan Dersi Haftada 1 saat, ayda 4 saattir fakat öğrencinin isteği doğrultusunda ders saatiarttırılabilir. Derslerimiz ‘ Stüdyo Crash (1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir) ‘ te işlenmektedir . Her yaşa yönelik eğitim vermekteyiz. Çalışma Saatlerimiz Sabah 9.00 ile akşam 22.00 arasındadır, ders gün ve saatleri öğrenci ve öğretmenin uygun olduğu günlere göre belirnen esnek saatlerdir

Aylık Şan Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 150 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 250 TL’dir

Şan dersleri programı her ders yinelenen ve tekrarlarla geliştirilen çalışmalar ve her derste farklı bir konunun anlatıldığı sürekli ilerleyen çalışmalar olarak iki ana eksende toplanabilir.

Ders Programı

Streching Egzersizleri
Esneme Çalışmaları (Vücut üzerindeki gerilimi yok etmeye yönelik çalışmalar)

Nefes Teknikleri
Nefes Egzersizleri, Diyafram Çalışmaları, Nefes Alma, Nefes Verme Egzersizleri

Duruş Teknikleri
Doğru Duruş Çalışmaları

Diksiyon Çalışmaları (Konuşma Egzersizleri)
Sesli ve Sessiz Harfler üzerinden gidilerek yapılan çalışmalar

Ton ve Rezonans
Doğru tonu ve rezonansı bulmaya yönelik çalışmalar

Şan Egzersizleri
Sesli ve Sessiz Harfler ile hece çalışmaları, Ses Perdelerinin (Orta Sesler, Göğüs Sesleri ve Kafa Sesleri) Yerlerinin Belirlenmesi

Artikülasyon

Stil Analizi Çalışmaları

Repertuar Çalışmaları

Play Along (Hazır altyapılar) ile Yapılan Çalışmalar

Şan Nedir?

Bilinen en basit tabiriyle şan; “şarkı söylemek” dir. Ancak elbette Şan olgusunu tanımlamak ismini söylemek kadar kolay değildir. Şan akademik olarak, “insana ait ses perdelerinin doğru kullanılması sonucu armonik seslerle yaratılan nameler veya ezgilerdir.” denilmektedir. Ki bu şekilde bakıldığında Şan’ a ait 2 temel öge derhal karşımıza çıkmaktadır.

Ses perdelerini doğru kullanmak.

Armonik (uyumlu) sesler üretmek.

Ses perdeleri doğru kullanıldığında zaten armonik seslere ulaşılmaz mı?

Elbette hayır. Ses perdelerini doğru kullanmak sadece doğru vurguyu yapacak seslerin ne şekilde çıkarılacağını öğreten fiziksel bir meseledir. Elbette bunun yanında doğru tonları bilmek ve sesleri olması gerektiği tonda vermek de şan’ ın bir parçasıdır.

Ancak ses perdelerini doğru kullanmadan doğru sesleri elde etmek mümkündür. Ve tabi bu biçimde ulaşılan sesler ne kadar doğru olurlarsa olsunlar, teknikleri bakımından insan fizyolojisine zarar verebilmektedirler. Örneğin eğitilmemiş bir ses ile farklı perdelerden söylenecek Çok dik eserler zaman içerisinde sesinizi tamamen kayıp etmenize sebep olabilir. Kısacası ne kadar yetenekli olursanız olun, doğru sesleri hayatınız boyuna çıkarabilmek istiyorsanız, ses eğitimi almanız sağlığınız açısından faydalıdır.

Şan Eğitimi Neye Yarar?

İster İbrahim Tatlıses söyleyin, ister Pavarotti, Şan eğitimi ses çıkardığınız sürece işinize yarayacaktır. Örneğin çok tiz bir sese çıkmak pek çoğumuz için imkansız gibi görünebilir, veya çok tiz bir ses çıkarmak için avazımız çıktığı kadar bağırmamız gerektiğini düşünebiliriz. Veya Çok kalın tonlarsa eserler okurken fısıltıya yakın şiddette ses çıkarabiliriz. Daha da kötüsü sesleri yanlış perdelerden, yanlış biçimde okuyabiliriz.

İşte şan eğitimi, size bu durumlarda nasıl davranmanız gerektiğini öğreten eğitimdir. Derslerimizde Nefes Almaktan, 9/8′ lik ritimde ne şekilde davranılacağına kadar pek çok konuda eğitim verilmektedir.

Şan eğitimi hiç kimseye sahip olmadığı ses aralıklarını kullanmayı vaad etmemektedir. Şan eğitimi almanın en önemli faydası da burada ortaya çıkmakta, zira kişi kendi sınırlarını ve potansiyelini bilmekte ve buna göre davranmaktadır.

Ancak elbette şan eğitimi almış kişilerin ses aralıklarında değişiklik olacaktır. Zira eğitim sonunda daha önce kullanmadığınız ses register’larını (ses enstrümanı) kullanır hale geleceğinizden ses özelliklerinizde belirgin bir farklılık olacaktır.

Çok daha önemli olan konu ise, şan eğitiminin sonsuz sağlıklı ses vaad etmesidir. Yani fiziksel bir rahatsızlığınız olmadığı sürece eğitimli bir sesi çok fazla kullanabilir ve performansında düşüş gözlemlemezsiniz.

Elbette ses korumak için gerekli eğitimler de derslerde verilmektedir.

Şan derslerimizde, Doğru Nefes almak, doğru nefes kullanmak, Artikülasyon (Temel Diksiyon) eğitimi, Ses elemanlarını tanımak ve doğru kullanmak, Vücut potansiyelini tanımak, İşitme, Ezgi tekrar etme, Temel ses ve nota bilgisi, Ses Gezersizleri, Vokal Egzersizleri gibi konulara değinilmektedir.

Sonuç olarak şan derslerinin solganı ” Doğru nefes, doğru sese; doğru ses, doğru artikülasyon ve doğru notalarla şarkıya dönüştürülür.” olarak tanımlanabilir.

Şan eğitimi çok ciddi bir konudur. Yanlış ellerde alınacak şan eğitimi sadece yanlış olarak öğrenilen bilgilere değil, çok ciddi sağlık sorunlarına ve hatta sesinizi geriş dönüşü olmayan biçimde kısmen veya tamamen kaybetmenize sebep olabilir. Bu nedenle şan eğitimini sorumluluk alan Kurumlardan almanızı öneririz.

Derslerimiz:

Derslerimiz birebir olarak (özel ders), normal koşullarda haftada 1 Gün ve 1 saat işlenmektedir. Dersler duruma göre piyano, gitar, keman eşlikli olarak veya diğer ses ekipmanları kullanarak (Md, Bilgisayar vb.) yapılabilmektedir. Orta ve uzun vadede dileyen öğrencilerimiz koro çalışmalarına da alınmaktadır.

Derslerimizde herhangi bir müzik türü ayrılmamakta, tüm ses tekniklerine değinilmektedir.